Cal reconéixer que estem vivint una situació d’emergència sanitària nova per a tot el món. Segons han evolucionat els fets, s’han pres decisions que, passades unes dies, podrien haver estat diferents. Per desgràcia no coneixem com evoluciona la pandèmia. Però és en moments de crisi. quan els governants seriosos i responsables donen la talla i busquen solucions i prenen decisions que poden, fins i tot, no ser del tot encertades. Això sí, també és quan els incompetents busquen culpables a bou passat i traure’n profit polític.

Recorde que el 27 de febrer vam tindre el primer infectat de la Comunitat Valenciana, ciutadà de Borriana. A finals de febrer, principis de març, els casos eren comptats i estaven controlats. En una setmana ja s’havia suprimit el públic dels partits de futbol, actes multitudinaris, les Falles i la Magdalena. Per què no es va fer uns dies abans? Perquè en un estat democràtic, cal cobrir-se de raons abans de limitar els drets, precisament perquè els drets ara es respecten, i no com ha passat en les èpoques més fosques d’Espanya.

Estem patint una de les pitjors, més cruel i estesa pandèmia dels últims 200 anys. Però, alhora, ens afecta la perversa combinació de notícies falses acompanyades d’odi. També proliferen els experts epidemiòlegs aficionats i el sensacionalisme ompli les xarxes.

Però enfront d’aquestes misèries i infàmies, com a alcaldessa de Borriana i tenint en compte la situació tan complicada que estem vivint, en què la responsabilitat, la conscienciació i la solidaritat són més necessàries que mai, reconec l’esforç i l’afany de la gent de Borriana, perquè ho estem constatant cada dia. Per això vull agrair tot l’esforç que realitzen els servidors i servidores públics, i també a cada persona que participa i col·labora, des de la seua responsabilitat i d’acord amb les seues possibilitats, per intentar resoldre les qüestions que apareixen en cada moment.

També vull fer públic l’agraïment a la gran quantitat de persones, associacions, entitats i empreses del nostre poble que s’estan oferint a ajudar, amb donació de material, treball voluntari o aportacions econòmiques per a ajudar en aquesta situació. Des de l’Ajuntament estem canalitzant les nombroses mostres de solidaritat.

En aquests moments estem al costat de la ciutadania de Borriana i l’agraïment volem fer-lo extensiu també a totes les persones que a la nostra ciutat es troben a casa complint amb les recomanacions sanitàries i que continuen treballant, com nosaltres, per eixir d’aquesta situació de la millor manera possible. No em cansaré de repetir-ho, la millor manera d’acabar amb aquesta pandèmia és tots junts amb responsabilitat i solidaritat, perquè #EsteVirusElParemUnits

*Alcaldessa de Borriana