Ahir, dia de Sant Nicolau, a Borriana celebràvem de forma tradicional una festa que ens apropa i ens uneix una mica més com a poble, donat que sense una organització oficial i protocolària, centenars de persones es reunixen amb amistats i familiars per viure un dia ben especial al voltant d’imatges com les espases de cartró, els llaços o les llonganisses que són tradició menjar durant tot el matí. Però també participava en un acte de lectura pública de la Constitució on vaig decidir llegir l’article que em corresponia en valencià, ja que entenc que la llengua és un dels principals trets que ens identifica com a poble. Així, d’una banda, mantenim vives les tradicions locals, i de l’altra, intentem seguir aportant, innovant i posant en valor aspectes fonamentals del nostre dia a dia i de la nostra identitat, com la llengua.

I encara hi ha més fusió de tradició i innovació a la nostra ciutat, perquè tan sols unes hores abans, i aquesta vegada de forma oficial i satisfactòria, s’aprovava a l’Ajuntament de Borriana el Pressupost Municipal per a 2018.

I tot i que hi hagen centenars de punts del nou Pressupost que siguen difícils de resumir en aquestes línies, la nostra companya Cristina Rius en va fer un més que exhaustiu i profund repàs de tots aquells aspectes que els avanços socials i polítics ens marquen per incloure en la gestió municipal. És en eixe punt on es donen la mà la tradició i la innovació a la nostra ciutat. Dins les pautes que marca el nou Pressupost, Borriana seguirà treballant i pensant en la seua història, posant-la en valor i recuperant algunes parts que durant anys han estat oblidades.

Però també vam poder comprovar durant l’aprovació, que els i les nostres regidores treballen per tal d’adaptar-se a les noves necessitats i realitats socials. Innovem amb projectes educatius, culturals, mediambientals, d’inclusió o de mobilitat desconeguts fins ara, i ho fem mantenint vives i fomentant les tradicions que més ens identifiquen. Només sabent, coneixent i donant veu als borrianencs i borrianenques, trobarem l’equilibri perfecte entre la tradició i la innovació que ens seguirà fent créixer com a poble, i com a ciutat.

*Alcaldessa de Borriana