La segona quinzena d’agost és sinònim de vacances per a molts valencians i valencianes, persones que deixaran de fer moltes coses per falta de diners. Eixos euros ens els gastarem pagant el 88% de les ajudes de Dependència perquè l’Estat segueix sense pagar el 50% que li correspon. També perdrem 1.000 milions més que no podrem destinar a millorar l’atenció sanitària i l’educació.

Som els pitjors finançats de tot l’Estat espanyol. I eixa és la responsabilitat del líder socialista i l’única exigència de Compromís per a la investidura de Sánchez: una reforma del sistema de finançament i mesures que reduïsquen el deute històric que patim. També a Almassora patim el menyspreu d’un PSOE més preocupat per assegurar-se la cadira que pel programa de govern per als pròxims anys que ha perdut l’oportunitat de fer una modificació de crèdit que permeta dur a terme tots els projectes pendents.

De moment, dos de les millors notícies que hem rebut les últimes setmanes (les excavacions del Torrelló i l’agilització en la tramitació de les sol·licituds de Dependència) són fruit de la gestió que hem fet de les àrees de Patrimoni i Serveis Socials, respectivament, la companya Amaya Gómez i jo mateixa. És significatiu que la Sra. Galí haja titulat un dels seus últims articles Los cínicos de este oficio perquè més cinisme que ha mostrat el seu grup en les últimes setmanes és difícil d’imaginar-ne. El súmmum del cinisme, de manca d’ètica i de fidelitat ideològica és que una alcaldessa que suposadament és d’esquerres pacte amb la dreta.

Sí, ens preocupa molt el projecte que tenen per a Almassora. Més que al portaveu de Ciudadanos, que volia la cartera d’Esports, però considera que el trinquet --un dels projectes aprovats per tots els grups municipals, inclòs el seu, i que suposarà la creació d’una nova instal·lació tant per al club com per als centres educatius-- no és prioritari. I ens preocupa un partit anomenat socialista haja pactat amb una formació que en altres institucions ha fomentat les retallades.

Ens queden el govern del Botànic i la Diputació, dos espais en què treballarem de valent per tal que les polítiques socials, d’ocupació, d’habitatge i mediambientals sí que arriben a la qualitat que el nostre poble es mereix. I des dels quals continuarem exigint el finançament necessari per tal de portar-les avant. Ara més que mai hem d’unir-nos per seguir avançant.

*Portaveu Compromís per Almassora