Fa uns pocs mesos, en un moment d’incertesa general, en aquest mateix espai d’opinió, anunciava la idea que aquest equip de govern volia posar en pràctica per reaprofitar un espai com la plaça de bous. La idea encara era primitiva, però la intenció era clara: dotar a Vinaròs d’un espai segur per a la festa, l’oci i la cultura.

Des de les regidories d’obres i serveis, governació, cultura, promoció de la ciutat i interès turístic, així com infància i educació, vam començar a treballar i a dissenyar aquest nou projecte que ha acabat sent un encert en tots els sentits: el Vinaròs Arena. Un treball de moltes setmanes, coordinació i que de vegades, no ha tingut la projecció pública que mereixia.

Un projecte que ha complit amb tots els requisits marcats per la Generalitat Valenciana, òrgan que autoritza qualsevol esdeveniment de gran format en aquest emplaçament. Una iniciativa que ha comptat amb el seu projecte d’activitat, el reforç de personal de l’Ajuntament en la tasca de conserge o la feina inestimable de Cocemfe Vinaròs a l’hora d’encarregar-se del control d’entrada, aforament i acomodar als espectadors de manera segura i progressiva, així com de les diferents empreses de llum, so i infraestructura de cobriment de l’espai que han sigut determinants per al bon funcionament d’aquest. En definitiva, una sinergia multidisciplinària que, a més a més, ha creat ocupació i ha posat el seu gra de sorra per tornar a moure l’activitat econòmica en un sector que aquest estiu s’ha vist molt perjudicat per la suspensió de festes i revetlles.

Hem demostrat que es pot gaudir de la festa, l’oci, la música, el teatre, el cinema o la dansa de forma segura. Hem demostrat també que som gent exemplar i que sabem respondre positivament als reptes que ens marca l’actual pandèmia del covid. I sobretot, per damunt de tot, hem demostrat que com a ciutat i societat, ens hem sabut sobreposar a aquesta situació donant el millor de nosaltres. Benvinguts, per sempre, al Vinaròs Arena. H

*Alcalde de Vinaròs