Els veïns d’Onda sempre han treballat de forma solidària i desinteressada en pro d’una societat més justa a través del seu teixit associatiu. Les molt variades pràctiques de voluntariat posen de manifest aquesta riquesa participativa i la necessitat de desenvolupar polítiques públiques que les potencien.

Amb l’objectiu de promoure l’acció social dels onders i ampliar la xarxa existent, l’Ajuntament d’Onda ha activat aquesta setmana un ambiciós Programa Municipal de Voluntariat, com una vertadera ferramenta capaç de canalitzar i estimular eixa consciència solidària entre els nostres conciutadans.

Les administracions públiques som conscients que el Tercer Sector és una peça clau en la nostra societat i, des d’una postura de responsabilitat social, estan disposades a desenvolupar una activitat altruista en favor de la comunitat.

El Programa Voluntariat per Onda s’ha treballat durant mesos intensament des de l’àrea de Política Social i la Regidoria de Voluntariat. Aquest és un projecte nou que actua dins del marc legal i que engloba diversos camps socials, com poden ser l’educació, el medi ambient, el benestar social o, fins i tot, el temps lliure i d’oci. Amb ell, pretenem incrementar la informació sobre el voluntariat i els sectors d’actuació en l’acció solidària; així com acostar a tots els ciutadans i ciutadanes d’Onda les vies de participació voluntària, de manera que cada persona puga actuar en l’àmbit de la seva preferència.

SENS DUBTE, és un programa il•lusionant que enriqueix el projecte col•lectiu que tenim com a poble i que ens impulsa a avançar cap a una societat més justa. Un projecte solidari fet per les persones i per a les persones. H

*Alcalde d’Onda