Síguenos en redes sociales:

palomero i el sem for

Hi ha columnistes ben informats, hi ha escriptors brillants amb un gran domini de la llengua, hi ha qui es creu brillant de tan críptic com és; hi ha polítics que fan columnes, hi ha columnistes que fan política, hi ha col.laboradors que usen el sentit de l´humor en els seus textos; i després est Palomero.

Miquel Palomero és com l´anacoreta Simó de Buñuel, habita la seua columna, per damunt del bé i del mal, i sense comprometre´s amb res tangible i mund senta c tedra sobre coses diverses, en tinga o no en tinga coneixement suficient. Ell es distrau i damunt li paguen. Molta gent faria el mateix. No me´n queixaré.

El que passa és que un ja comen§a a estar tip del seu sectarisme d´anar per casa. De les seues f²bies personals, de les seues frustracions intel.lectuals i del seu tarann tan poc democr tic. Perqu¨ opinar des de la discrep ncia és una cosa sana i constructiva, desinformar fent-se el simp tic, una altra, i mentir n´és un tercera.

I Palomero mentix. Mentix de vegades de forma directa, d´altres per omissió, i d´altres transforma tant la realitat que sembla que no s piga ni sobre qu¨ parla, per² Palomero, Miquel Palomero, és un home intel.ligent (o si més no informat), així que no es tracta d´imprud¨ncia per desconeixement, sinó de mala fe. I que ell personalment siga així és el seu problema i el de qui l´aguante, per² que ho siga quan escriu fa que gent com jo, que no tenim cap necessitat ni ganes d´aguantar-lo, li contestem quan ens cita.

En la seua columna del dissabte 18, Palomero atacava el Bloc i intentava ridiculitzar que haguérem convocat una concentració Per la unitat de la llengua i el seu ús social. Sap perfectament que all² que reclamem és el que hem fet sempre i seguirem fent, és el respecte a una realitat, és una afirmació d´adhesió a la ci¨ncia. Jo cr¨ia que ell hi estava d´acord. Ja veig que no. (Estes dues darreres frases son una conclusió falsa sobre el par graf precedent. És un regal per a tu, Miquel, per a qu¨ veges que el teu estil de prostituir els sil.logismes és f cil d´imitar). Jo ja comprenc que ha de ser frustrant per Palomero que cap dels seus partits de refer¨ncia i prefer¨ncia hagen dit res sensat en este absurd debat que han revifat uns i altres. Ni el partit que ell més ataca, ni el de la seua propia família, ni el dels seus amics i companys de ploma. I clar, així les coses, anem a tocar-li all² que no sona als del Bloc, que aix² fa modern i d´esquerres i simp tic i graciós.

Miquel Palomero, amb el teu estil sectari, fal.la§ i barroer faries millor dedicant la teua ploma a comentar el programa Gran Hermano, intel.lectualment et pega més. O millor, podries participar en aquell concurs televisiu d´aptituts personals que es deia El Semáforo.

Pulsa para ver más contenido para ti