La ci¨ncia, per a un 10% de la població mundial, avan§a que és una barbaritat. Fa uns anys la gent no se sap ben bé com s´ho feia per torcar-se el cul, tot i que hi ha l´estudi "Com Cagalló per S¨quia", sobre l´evolució d´aquesta pr ctica des de les fulles dels arbres als fulls de diari i, hui dia, l´oferta és immensa. També és cert que aquest tr nsit s´ha produït a poc a poc.

Prova de la nostra avan§ada civilització és que hom pot trobar per tot arreu, textures de paper diferents, colors i/o estampats magnífics i dissenys colpidors. Fins i tot, amb la d¨ria de personalitzar quelcom, pot manar d´imprimir a un comer§ especialitzat la efigie o text amb que vulga practicar una mena de vudú escatol²gic via clavegueram: sent¨ncies judicials que obliguen a educar en la religió cat²lica un xiquet de dos anys, l´edició completa dels informes manipulats i desapareguts en la Casa de las Valijas Voladoras sobre productes fitosanitaris, la col.lecció sencera de les catilin ries de l´ex bisbe de Castelló --ací també poden utilitzar el full parroquial, directament--, el DVD --estampat--, de Botarate-Josety sobre la Ciudad de las Lenguas o la programació d´alguna televisió local. Aix² a l´anvers. El revers sempre es pot ocupar amb el rostre --millor en actitud ridícula o poc adequada--, del titular corresponent.

Amb aquest acte voluntari, retornada la pau i la tranquil litat als budells, produir --sense cap mena de dubte terrenal--, un o més canvis, com ara la revisió de la sent¨ncia judicial que recomane al xiquet de dos anys no ja la tonsura i el rosari i sí els estudis de fisioterapeuta.