Aquesta vida tan anomenada en la filosofia, la literatura, la ciència, en tot arreu, encara huí no se sap com va nàixer i el per què de la mateixa en aquesta terra.

Aleshores, tot hi són preguntes, perquè si arribem al protagonista de la vida, el que denominen persona per a donar-li aquesta singularitat tan important, ens trobarem altra vegada amb el desconegut, una veritable conclusió on la mateixa naturalesa de la persona és un vertader misteri per damunt de definicions sobre el mateix. A hora d´ara ni els sabis en la matèria ni tampoc els filòsofs saben descriure detalladament. Cadascú diu la d´ell.

De totes maneres, al llarg de la vida el que denominem l´home ha participat de l´amistad racional convertint-se en animal raonable. Però tanmateix, el raonament es pot transformar en supèrbia, ambició desfermada per tal d´aconseguir com siga el poder econòmic i polític.

Quan es perd la memòria es perd el sentit de la vida. Huí, ja només val se persona cal ser un superhome o superdona amb totes les conseqüències de la vida. L´acumulació de poder económic i tecnológic dirigeix aquesta vida que per a algusn encara és una aventura horrible, reblida d´enterbancs. L´avanç, la modernitat, la ciència del poder en tots els ordres, oblida la part humana que és l´essència de la vida, oblida l´estil quotidià de viure com a persones civilitzades i ens esclavitza als diners i les ambicions. Així arriben les lluites trivials per tal dde ser com aquell "superhome". Però sempre hi ha alguna cosa que s´escapa a la fantasia: El per què de les coses, la infelicitat i la curta vida. Com dien abans és un vertades misteri.

Escriptor