Avui es commemora l’entrada a la ciutat de València del rei Jaume I el 1238. Avui celebrem la nostra Diada, una jornada on, a banda de mostrar el nostre orgull de ser valencians, reivindiquem les millores que el País Valencià necessita i que són de justícia per a tots.

Igual que el fundador, nosaltres tampoc ens rendirem, ens donen els revessos que ens donen. Aquesta setmana Vila-real ha rebut una notícia molt negativa i que, no ens enganyem, ens deixa bastant desil·lusionats. I és que ens hem quedat fora de la convocatòria d’ajudes de la Unió Europea, en el marc del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), relatiu a les estratègies de desenvolupament urbà sostenible integrat (Edusi).

Un fet que ens genera un gran perjudici, ja que teníem molts i bons plans, realment innovadors, per a fomentar l’ocupació i generar riquesa a la ciutat. Per això, i especialment des de la Regidoria d’Economia, que encapçale des de la marxa de Maria Dolores Parra, ens sentim un poc decebuts, ja que tot l’equip es va centrar durant mesos en preparar amb tot luxe de detalls la documentació per a no fallar en la convocatòria, però de vegades, les baremacions del projecte que fan els ens intermedis abans d’arribar a Europa marquen la diferència.

No és moment de culpar ningú. Només volem saber què podem millorar, perquè no hem perdut cap guerra. Aquesta és una batalla més. Per això, mantenim l’esperança. I no ens rendirem, fins i tot amb els pals a les rodes que ens posen alguns representants de l’oposició irresponsable i deslleial de Vila-real, que només serviran per a enfortir-nos en la defensa dels interessos de Vila-real ací i on faça falta amb tots els mecanismes que tinguem al nostre abast. H

*Regidor d’Economia i portaveu de Compromís per Vila-real