Síguenos en redes sociales:

A fondo

De funcionaris i impossibles

Els serveis públics de qualitat els fan possibles les persones que treballen en ells

A les persones amb trellat se’ns omple la boca dient que volem uns serveis públics de qualitat. Es considera que un país avançat, una ciutat del segle XXI, els ha de tindre. I els serveis públics de qualitat els fan possibles les persones que treballen en ells. Així, cada vegada demanem més serveis públics, amb major horari, de major nivell i amb personal suficient.

Els serveis sanitaris públics atenen els nostres problemes de salut, i tots sabem el trastorns que provoca una restricció d’horaris o el tancament d’un departament. Privatitzar la sanitat, ni que siga en part, no ho voldríem. Al carrer volem serveis de seguretat. Públics. No anem a privatitzar la policia. Seria inacceptable. I la volem pròxima, eficient, formada. Ètica i diversa.

Apostem per una escola pública i de qualitat i això passa per tindre centres preparats, aules amb ratios més baixes, professorat format i de reforç suficient perquè les necessitats dels i les estudiants no es vegen afectades. Per això, els diners destinats a la educació no han de ser considerats com una despesa sinó com una inversió.

Malgrat això, quan es parla dels funcionaris la majoria de la gent només fa que criticar-los.

Quan els governs generen algun canvi en l’Administració pública, el primer crit sempre és que s’estan privatitzant els serveis públics. Quan per mala gestió dels governs cal fer retallades, sempre es comença pel sector públic. Es retalla en personal, serveis, horaris, sous. Les persones que treballen en el sector públic acaben castigades però també els usuaris d’eixos serveis: tots i totes nosaltres.

Entre la gent que ens dediquem a la política hi ha de tot. Hi ha qui, quan governa, intenta que el personal tape les seues errades o justifique les decisions polítiques i també estem els que creem que no podem fer la nostra feina sense comptar amb el personal. Els que considerem que les decisions es prenen comptant amb el treball de gent que es deixa la pell per fer reals polítiques que semblen descabellades. Gent que s’ofereix a buscar, investigar, telefonar a altres funcionaris coneguts d’altres ajuntaments per tractar de resoldre un problema.

Estan els polítics que, ara en l’oposició, volen seguir gastant els funcionaris per als seus interessos. Els mateixos que, per fer mal a qui governa, desacrediten els funcionaris de tots els nivells. Els carreguen de feina absurda amb preguntes i demandes d’informació irrellevant que col·lapsen els departaments. Els insulten quan qüestionen la seua feina i dubten públicament dels seus informes i el seu treball.

Ens estalviaríem llargs debats si qui els provoquen hagueren preguntat. No es mouen entre la veritat i el respecte al treball del personal. La veritat no els agrada i utilitzen els funcionaris com a arma contra el govern. Volen destruir el que està eixint molt bé. Tant bé que no s’ho esperaven. Tenim una gestió pulcra i transparent gràcies a l’esforç del personal al servei de l’Ajuntament, que ha d’estar al servei de la ciutadania. Els funcionaris, les funcionàries, no treballen per als partits, ni per al partit que voten; treballen per a la ciutadania.

Gràcies a tot el personal de l’Ajuntament pel seu treball.

*Vicealcaldessa de Castellón

Pulsa para ver más contenido para ti