Síguenos en redes sociales:

Garantir oportunitats en tots els barris

En política, les gestions requereixen el seu temps i, quan les coses es fan bé, fructifiquen

La societat en la qual vivim va tan de pressa que, massa vegades, pesa més el quan que el què o el per a què. Les xarxes socials, els mitjans de comunicació, la connectivitat 24 hores al dia... ens imposen un ritme accelerat que pot entrar en contradicció amb allò que és més convenient: més ràpid no vol dir millor; tot el contrari. En política, les gestions requereixen el seu temps i, quan les coses es fan bé, fructifiquen en allò que és millor per a tots. L’acord assolit amb l’ordre carmelita per a la construcció del nou pavelló poliesportiu que substituirà al Campió Llorens al pati del centre n’és el millor exemple.

Han sigut mesos de converses i treball, però finalment hem pogut arribar al millor acord possible, que demostra, una vegada més, que l’aliança amb la societat i la col·laboració amb entitats que venim practicant a Vila-real en els últims anys és capaç de donar els millors fruits. Amb aquest conveni complim el que era el nostre principal objectiu: construir un nou pavelló, modern i completament equipat, l’edificació del qual assumirà íntegrament el Villarreal CF, i fer-ho, a més, el més pròxim possible al lloc on se situava el Campió Llorens, després de la demolició del vell edifici per donar pas a la gran plaça oberta i diàfana, espai d’oportunitats, que el club groguet ha construït front al renovat Estadi de la Ceràmica. Així serà: el poliesportiu s’edificarà a poques passes de l’antic, mantenint el servei al mateix barri, amb la idea que sempre hem defensat de distribuir les dotacions per garantir oportunitats en tots els barris.

L’acord permetrà, a més, seguir reforçant l’àmplia xarxa d’infraestructures esportives que hem consolidat en els últims anys, convertint Vila-real en una autèntica Ciutat de la Salut i de l’Esport. La piscina del Termet, que vam trobar absolutament abandonada i paralitzada; el pavelló Melilla; la Ciutat Esportiva Municipal, que, amb les ciutat esportives del Villarreal i Pamesa, fa de Vila-real el municipi amb major nombre de camps de futbol per habitant; la posada en funcionament del CTE, que vam heretar sense acabar i sense pla de viabilitat; els convenis amb gimnasos i altres entitats, com pròximament el Club de Tennis; l’eliminació de les llistes d’espera a l’SME... i tot això mantenint els preus més baixos de tota la província. Totes aquestes dotacions, a les que se sumarà el nou pavelló, a cost zero per a l’Ajuntament, omplin de sentit una marca de ciutat de la que ens sentim particularment orgullosos.

Però un conveni ha de ser beneficiós per a totes les parts. I estem segurs que l’acord també ho serà per a Carmelites; un centre que es troba en els primers llocs de preferències de la província per a escolaritzar els fills i una ordre que porta amb nosaltres des de 1593. Millorar les dotacions i garantir el futur d’un col·legi tant present a la història i la vida de Vila-real és motiu d’orgull. Per això, vull agrair particularment el treball dels pares Goyo i David i de tota la comunitat carmelita per haver fet possible un acord amb el qual, sense cap dubte, Vila-real segueix avançant.

*Alcalde de Vila-real

Pulsa para ver más contenido para ti