Síguenos en redes sociales:

L’Alcora, cultura per a tots

Són moltes les iniciatives culturals que es duen a terme a l’Alcora al llarg de l’any. Manifestacions molt diverses, des d’actes tradicionals a apostes culturals avantguardistes i innovadores. En tenim clars exemples aquest mes d’octubre.

Pel que fa a esdeveniments tradicionals, aquest cap de setmana se celebrarà la VI Trobada de Gegants i Cabuts, organitzada per la Colla Gegantera de l’Alcora, una associació que està duent a terme un gran treball en la recuperació, preservació i posada en valor d’aquesta importantíssima tradició alcorina. Sentet, el Gall, Roseta, la Pelegrina, Tonet i Joaneta, Neleta i Nelet, els personatges de José «el del Hispano» i Arqueta...tots ells cobren vida i ens alegren els dies festius gràcies al bon fer dels membres de la Colla Gegantera. Els podrem veure el pròxim dissabte desfilant pels carrers de l’Alcora juntament amb els gegants i cabuts de les altres deu colles participants. Un altre acte destacat és la III Trobada de Rondalles Tradicionals, organitzat per la Rondalla l’Alcalatén, associació fonamental per al foment i la conservació de la cultura tradicional i popular alcorina. L’acte acabarà amb un gran bureo popular, com es feien en els masos antigament.

Si gran tasca realitzen la Colla Gegantera i la Rondalla l’Alcalatén, el mateix puc dir de l’Associació Juvenil JDB, organitzadora del cicle Ultrasons, una de les cites culturals més importants de l’Alcora. El passat dimarts es va presentar a l’edifici Menador la seua vuitena edició, que se celebrarà del 20 d’octubre al 4 de novembre.

Ultrasons aposta per la pluralitat i la promoció de noves propostes. Al llarg de tres caps de setmana podrem gaudir amb una extensa programació musical amb llaços a altres disciplines. En la seua vuitena edició, l’organització del festival aposta per activitats destinades a generar espais de formació, debat, reflexió, de suport a la creativitat i a la creació… També a finals d’octubre tindrem la segona edició de la Tardor Cultural, amb espectacles de circ i malabars... Entre altres iniciatives. Totes amb el suport l’Ajuntament, com no podia ser d’altra manera. Per opcions, no serà...i per varietat, tampoc.

*Alcalde de l’Alcora

Pulsa para ver más contenido para ti