Hui és un dia important, és Sant Josep, vaja per davant la meua felicitació a tots els Joseps i Josefines, a tots els Peps i Pepetes. Felicitats i que passeu un bon dia de festa. Si associem este dia amb alguna cosa, eixa no pot ser altra que a les Falles. Les festes en honor a Sant Josep són un esclat de llum, de música,de tradició, d’humor i satira que recorren varies de les nostres localitats i què, com en el cas de la Vall d’Uixó, van fent-se un lloc junt a tot el repertori de festes tradicionals, donant-li vida i alegria al començament de la primavera.

Si hi ha una cosa que m’agrada especialment de les Falles, és l’esperit purificador del foc, el mateix esperit que hi ha a tantes i tantes festes arreu de tot el País Valencià. Agarrem tot el que ha sigut roín durant l’any, allò que ens ha molestat, fem burla de tot en forma de ninot i, la nit de la cremà, li botem foc i ho fem desapareixer. Totes les coses roïnes se’n van amb les cendres i amb el fum i d’aquesta manera, comencem un nou any nets de problemes i dispostos a seguir gaudint de la vida.

Tant de bo tot puguera ser així de fàcil i els problemes que ens surgeixen a l’ajuntament desaparegueren d’igual manera, però no es així. Els nostres són problemes que afecten a tots els veïns i veïnes i des d’un equip de govern responsable, com el nostre, se’ls han de fer front, no podem esperar que desapareguen per si sols.

Com eixe nou problema que ens ha sorgit a la Vall d’Uixó, on ens acabem d’assabentar que, suposadament, l’anterior alcalde havia permés a l’empresa que regentava el Vallpala retirar un aval de vora 70.000 euros, i ara que des de l’equip de govern es vol fer front amb eixe aval al deutes que té l’empresa amb l’Ajuntament, els diners no estan. I, per tant, el consistori --és a dir tots els vallers i valleres-- es quedarà sense cobrar.

QUÈ BONIC SERIA que férem un ninot del cas, el cremàrem i mentre desapareixia el problema recuperàrem els diners. Malauradament, no serà així de fàcil ni senzill, però que els vallers i les valleres tinguen clar que treballarem per aconseguir recuperar allò que és de tots.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó