Síguenos en redes sociales:

L’Alcora reviu

L’Alcora reviu! No és cap metàfora. Literalment el nostre poble renaix. Des de 2008 fins el darrer any de PP, al 2015, va començar a l’Alcora un procés alarmant de descens de la natalitat. De 132 naixements en 2008 la xifra s’afonava fins menys de la meitat al final del mandat de Mallol, qui per cert desoïa les propostes que Compromís plantejava per frenar la tendència. Ara estem renaixent. Dels 69 nascuts en 2015 amb el PP, hem passat primer als 79 en 2016 i als 94 en 2017. Això vol dir que enguany podrem superar la barrera dels 100 naixements. Per aconseguir-ho hem creat les ajudes municipals per naixement.

I què ha provocat aquest renaixement? Sé que el mèrit no és només de l’Ajuntament, clar està. Però s’ha de reconèixer que des del Govern del Canvi hem facilitat les condicions per revifar. Perquè sí, un dels principals factors que impulsa les famílies a crèixer és l’economia i l’ocupació. I si bé és cert que les competències locals estan massa limitades com per atribuir-nos plenament la reducció de l’atur del 18% amb el PP al 12,5% d’ara, també és cert que amb l’adhesió a programes com l’Avalem del Consell i la creació del Consell Econòmic Local... hem col·laborat.

Crec que la salut i la qualitat de vida són factors importants, per això pense que haver frenat la incineradora de la mà del Botànic dóna garanties suficients front a futures amenaces per les famílies alcorines. La millora urbana i la millor accessibilitat també han incrementat la qualitat de vida. Hi ha d’altres factors importantíssims que fan arrelar la gent i torguen perspectives d’un futur millor per les famílies. L’impuls a activitats culturals i d’oci; l’orgull de ser d’un poble que s’estima, com es va demostrar amb les més de 700 visites a la Real Fàbrica la jornada de portes obertes; la millora de serveis: farmàcies, bebeteca, minibús...; la millora que suposarà l’EOI pel futur dels jóvens; les ajudes a tots els estudiants del poble; la millora de la CV-16, ja en redacció...

El mèrit no és nostre. Hem tingut al costat un Consell del Botànic què, prioritzant les persones, ha recuperat drets i serveis per la ciutadania.

*Diputat de Compromís a les Corts

Pulsa para ver más contenido para ti