Síguenos en redes sociales:

Firma invitada

Alfred Remolar

Complint objectius

Com se sol dir, el temps passa volant. Però allò important, en essència, és si hem aprofitat bé tot eixe temps. Recorde que ara fa set anys, quan vam entrar a governar l’Ajuntament de Betxí, teníem tres grans objectius que consideràvem prioritaris. Immersos com estàvem en aquell 2011 dins d’una enorme crisi a molts nivells, especialment en l’econòmic i social, el nostre primer cavall de batalla va ser intentar millorar la situació de les persones més desafavorides. I les primeres mesures van ser incrementar exponencialment les ajudes d’emergència i crear una bossa de treball municipal, a més d’augmentar l’atenció a les persones més necessitades.

El segon cavall de batalla era, sense dubte, capgirar la situació econòmica del consistori. Amb un deute que superava els 4 milions d’euros i que suposava pràcticament el 100% del pressupost municipal, s’havia d’agafar el bou per les banyes i canviar la tendència de números rojos que s’havia instal·lat en l’ajuntament. La fórmula, una vegada més, la vam trobar en la saviesa popular: «No estirar més el braç que la mànega». En estos moments, el deute municipal se situa en 1,5 milions d’euros, no s’ha demanat ni un sol préstec i fins i tot s’han abaixat alguns impostos, com ara l’IBI o la plusvàlua per herència.

Per últim, s’havia de canviar el model urbanístic basat en els grans PAIs i actuar més a xicoteta escala, fent un poble més atractiu per a viure i amb una major qualitat de vida. La renovació de les avingudes principals, la construcció de nous accessos a la població i d’un aparcament per a camions i el futur desviament del trànsit pesat per fora del nucli urbà són exemples del que preteníem.

El temps ha passat, no sé si ràpidament o lentament, però els resultats en l’àmbit social, econòmic i urbanístic són més que palpables. L’Ajuntament de Betxí ha pres un nou rumb en el seu camí. I ha sigut, sense dubte, per a bé.

*Alcalde de Betxí

Pulsa para ver más contenido para ti