Síguenos en redes sociales:

Firma invitada

Rafa Simó

Les obres sempre són socials

Parlava la setmana passada dels avantatges socials que tenia la remodelació del Javier Marquina i és que de vegades se’ns oblida que més enllà de l’activació econòmica i generació de llocs de treball, les inversions en obra pública comporten una millora, més o menys evident, en el dia a dia de les persones.

Si fem més carrils bici, augmentarà l’ús de la bicicleta i gaudirem d’una ciutat més neta. Si remodelem un vial dotant-lo de voreres on no hi havia, com en l’avinguda Enrique Gimeno, guanyarem en seguretat viària. Si millorem l’alleugeriment de les séquies de l’Obra i la Ratlla, quan plourà es minimitzaran els perjudicis als veïns de la Marjaleria. Si fem una plaça nova, com en Sant Llorenç o en el Grau, fomentem la convivència. Si instal·lem parades de bus accessibles, facilitem l’ús del transport públic.

Però si hi ha una inversió d’aquest govern especialment significativa des del punt de vista social és l’actuació en el Centre de Dia de la Pineda, que ha necessitat de la compra de terrenys privats en Tetuan XIV per valor de més de 6 milions d’euros i de dues fases d’obra que sumaran quasi 1,4 milions d’euros.

El nostre compromís amb les persones va més enllà de les paraules i de promeses. El demostrem amb fets. I si comparem fets, la diferència amb anteriors governs és sagnant. El PP va tancar el centre de dia per a persones amb alzhéimer en 2012, entre altres coses per un deute de la mateixa Generalitat insensible que gastava milions d’euros en visites del Papa o la Fórmula 1. No és opinió, és un fet. Aquest govern ja està fent obres per a poder obrir-lo en el primer semestre de 2019. Obertura i dignificació d’unes instal·lacions on gràcies a la tasca d’associacions com AFA Castelló i la implicació de gent com Emilio Marmaneu o Silvia Ramos fan possible a malalts i familiars seguir amb un ritme de vida habitual. I això, no té preu.

*Portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Castelló

Pulsa para ver más contenido para ti