Aquesta setmana hem presentat a Onda un projecte que porta molta feina darrere però que va a traduir-se en molts beneficis per a la ciutadania d’Onda. L’Ajuntament d’Onda ha aprovat la licitació d’un ambiciós pla Smart City que pretén situar-nos com a referent en aquesta matèria en la província de Castelló, ja que serem la primera ciutat intel·ligent de més de 20.000 habitants en la zona.

Aquest important contracte, cofinançat amb els fons FEDER de la Unió Europea, suposa un pas important en la innovació i el futur desenvolupament de la ciutat d’Onda. Sens dubte ens trobem davant un repte que busca continuar el camí de la nostra localitat cap a una ciutat intel·ligent. Es tracta de posar les bases per a desenvolupar i anar implementant, a poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns.

Gràcies a este pla de ciutat intel·ligent, comptarem amb una gestió mediambiental més eficient, control d’aparcaments, vigilància d’incendis forestals, gestió de recollida selectiva, control d’accés a instal·lacions esportives o comptadors d’afluència a recursos turístics. Tots aquests components estaran dins d’aqueixa plataforma que servirà per a prendre millors decisions en la gestió municipal, ja que permetrà generar serveis més útils a la ciutadania i oferir millores als visitants, que repercutiran en l’economia local.

Però aquestes dades també estaran visibles a l’exterior perquè el ciutadà també puga conèixer aqueixa informació actualitzada per a fer més transparent la ixa gestió i millorar la qualitat de vida dels onders.

UN ALTRE aspecte destacat d’aquest sistema de gestió és que se podrà dur a terme gràcies a que, al principi de la legislatura, aquest equip de govern va desenvolupar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que va obtenir una subvenció dels Fons Feder de la Unió Europea que suposarà una inversió de cinc milions d’euros per a portar a terme esta transformació d’Onda.

*Alcalde d’Onda