Dilluns vam passar el matí a la residència municipal d’Almassora. No ens volíem perdre la visita del Pare i la Mare Noel ni la festa que el personal i les famílies havien preparat per rebre’ls. I ara tampoc vull perdre l’oportunitat d’agrair totes i tots els professionals que treballen a la nostra «resi» i a tants serveis públics i privats l’esforç que fan per tal que el món continue rodant durant aquestes festes.

Ma mare és usuària del centre des de fa anys i sé de primer mà que els treballadors i les treballadores de la residència no baixen en ritme ni una miqueta per aconseguir que tots els interns i les internes estiguen ben atesos. Ara i sempre.

Tampoc perden detall els i les agents de la Policia Local d’Almassora, els quals tenen fins i tot més feina durant aquestes jornades festives i mantenen el ritme de treball per atendre tota la ciutadania que els necessita. Els serveis de neteja són fonamentals i per fer possible que els nostres carrers queden nets i els contenidors amb les restes dels regals de Nadal siguen buidats, cal que el personal de neteja passe part de la nit al carrer. El transport urbà i interurbà d’Almassora es manté operatiu durant els dies festius, motiu pel qual els conductors i les conductores han de deixar de passar temps en família i anar a treballar.

De vegades, quan en aquestes dates cal esperar una miqueta més per a ser atés, ens trobem un comerç tancat, l’autobús tarda a arribar o el cambrer no ve a prendre’ns nota, ens queixem perquè els serveis no són òptims. Tinguem en compte que darrere de totes aquestes tasques hi ha persones que tenen una família que està sopant o dinant a casa sense elles, que fan la seua feina amb recursos limitats i que, potser, doblen torn per a cobrir les necessitats especials de les festes.

Personal sanitari, de transports, cossos i professionals de la seguretat, personal de manteniment, d’hostaleria, de neteja... Sou uns autèntics herois i heroïnes i per a vosaltres, que vos sacrifiqueu i feu un gran esforç per tal que la resta puguem tindre serveis bàsics, va la meua felicitació especial de Nadal i el desig que 2019 arribe amb un bonus especial de temps per a compartir amb els vostres èssers estimats i recuperar les hores dedicades.

*Primera tinent d’Alcaldia d’Almassora