Síguenos en redes sociales:

Triem: progrés o involució

El PSOE ha tornat a demostrar que és l’únic partit capaç de fer avançar el nostre país

És el moment. Espanya i el País Valencià vivim una situació excepcional. Un moment històric en què els espanyols i espanyoles, valencians i valencianes hem de fer una tria molt concreta: progrés o involució; futur o passat. Seguir avançant o retrocedir al segle passat.

Si la dreta i l’extrema dreta sumen el diumenge, faran el mateix que han fet en Andalusia, formar un govern que persegueix als treballadors de la violència de gènere, que baixa impostos als més rics i s’oblida dels que menys tenen; un govern segrestat per un neofeixisme ultraliberal que menysprea a les víctimes del franquisme i nega la represssió, que vol acabar amb el sistema de pensions, aniquilar les autonomies i que pregona que anem pel carrer amb una pistola a la butxaca, entre d’altres coses que hem hagut d’escoltar aquests dies. Si la dreta i l’extrema sumen el diumenge, passarà a Espanya el que en altres països europeus les forces democràtiques han evitat que passe: que l’ultradreta entre al despatx de la Moncloa i al Palau de la Generalitat. I això vol dir retallades en drets socials i laborals, pèrdua de llibertats, desprotecció de les víctimes de violència de gènere, misogínia institucional, desigualtat... En una paraula: involució, tornar al segle passat.

És una possibilitat real davant la qual només hi ha una solució possible: un govern del PSOE amb majoria suficient que ens permeta portar endavant un programa social i de progrés del que, en només 10 mesos a Madrid i quatre anys al País Valencià, hem tingut un bon grapat d’exemples. Apujada històrica del salari mínim interprofessional, dotació econòmica del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, bancs de llibres gratis a les escoles de la Comunitat Valenciana, sanitat universal, retorn de l’honradesa i la neteja a les institucions polítiques... En molt poc de temps --quatre anys en el cas del Consell presidit per Ximo Puig i només 10 mesos del Govern de Pedro Sánchez-- el PSOE ha tornat a demostrar que és l’únic partit capaç de fer avançar el nostre país. Sempre he treballat per la moderació i l’únic partit que la pot garantir és el PSOE. Però queda molt per fer encara i el diumenge no podem fer ni un pas enrere.

Perquè això suposaria també un retrocés molt greu per als interessos en Vila-real, posant en perill alguns projectes en els quals estem ja treballant, com la nova comissaria de Policia Nacional, la recuperació de l’Hostal del Rei per a Vila-real, la supressió de la passarel·la elevada del tren, la ronda Sud-oest, el nou centre de salut al centre, el quart institut o l’aulari del Carles Sarthou, entre moltes altres iniciatives en marxa, que corren un perill cert.

Mai com ara havia sigut tan necessari fer una reflexió profunda del que ens estem jugant. En cap convocatòria electoral de la democràcia actual ens hem jugat tant com aquest diumenge. Pel futur d’Espanya, per continuar el canvi iniciat a la Generalitat, per garantir també el futur de la nostra ciutat, el diumenge vota PSOE.

*Alcalde de Vila-real

Pulsa para ver más contenido para ti