Durant la meua etapa com a docent sempre he viscut l’inici de curs de l’alumnat com una jornada molt especial. Era emocionant, il·lusionador i engrescador com a professor trobar-me, any rere any, amb grups diferents de jóvens que compartien eixa mirada de curiositat per les coses i d’alegria per aprendre.

Enguany visc aquesta jornada des d’una altra perspectiva: amb la responsabilitat, meua i de l’equip de Vicent Marzà d’aconseguir que eixos xiquets i xiquetes que hui entren a les aules tinguen les millors ferramentes i recursos d’aprenentatge per poder construir un futur millor, per a ells i per la nostra societat.

Tot i que aquesta nova tasca és molt ambiciosa i les xifres generen cert vertigen-només a les comarques de Castelló entren a les aules d’Infantil, Primària, Secundària, ESO, Batxillerat i FP 93.499 xiquets i xiquetes--, afrontem aquest nou curs amb els fonaments de la tasca feta els darrers quatre anys i amb el repte de seguir millorant.

Ací, a les nostres comarques, encetem el curs amb 391 alumnes més, entre altres motius per l’impuls que la Conselleria ha atorgat a l’FP; iniciem també el curs amb 9.089 professors, quasi 200 més; incrementen el número d’aules de dos anys i, amb les implantades enguany a l’Alcora, Castelló, Catí i Montanejos ja són 28 escoles amb aquest servei. Arranquem el cicle també amb més beneficiaris de beques menjador que fa quatre anys, amb una inversió per alumne de 6.351 euros, que suposa un increment del 26% respecte l’etapa del PP i que, per fi ens allunya de la cua d’inversió on ens havien deixat els populars. En definitiva, en aquest curs Marzà acaba amb les retallades del PP en educació.

PERÒ A MÉS D’AQUESTES millores, a mi, com a director general d’Infraestructures Educatives, em correspon dur endavant l’execució dels 99,4 milions d’euros adjudicats en la província dins el pla Edificant i millorar, ampliar o construir centres educatius a 36 municipis per reduir encara més el nombre d’estudiants en barracons Perquè tot i haver 7.000 xiquets i xiquetes menys estudiant dins de barracons que a l’època del PP, per nosaltres no és suficient.

Per això, ens mantindrem treballant per fer realitat les nombroses obres activades des del pla Edificant; continuarem amb l’execució de set noves escoles en construcció, com el Regina Violant d’Almassora i el CEIP Carlos Sarthou de Vila-real.

*Director general d’Infraestructures Educatives