Síguenos en redes sociales:

La plaça del Centre respira vida

Divendres es va obrir un espai amb zones de joc i de descans després d’acabar les obres

La plaça del Centre ha respirat vida i alegria tot el cap de setmana, una vegada finalitzades les obres i obertes les zones de joc i de descans. El que abans era un espai desaprofitat i un aparcament de cotxes ara és un espai més verd, més segur, més tranquil, més amigable i més saludable. I sobretot, és un lloc que hem recuperat per a les persones i per a gaudir en família, especialment els xiquets i xiquetes que disposen de dos zones diferenciades segons la seua edat.

Si hui la plaça del Centre és un espai per a compartir, per a jugar i per a xarrar és gràcies a l’aposta d’un equip de govern municipal valent i que tenim un projecte de ciutat. Perquè volem que la Vall d’Uixó siga moderna i estiga adaptada al segle XXI i als reptes de present i futur que afrontem com a societat. Actuacions com esta peatonalització (i la ja consolidada de la plaça de l’Assumpció) són la nostra contribució a la lluita contra el canvi climàtic i a la necessitat de tindre espais lliures de vehicles, en els quals la gent siga la protagonista.

Unes qüestions que van molt lligades a l’impuls turístic que estem donant a la Vall d’Uixó, perquè aprofite el gran número de visitants de les Coves de Sant Josep i els nostres comerços i restaurants també es beneficien. I ho estem fent a través del relat turístic del Camí de l’Aigua, que passa per la plaça del Centre connectant els dos nuclis antics. Per això, a través d’una cristallera es pot vore una part de l’antiga séquia i també hem gravat al sòl els noms dels nostres punts hídrics més emblemàtics. Perquè volem que este espai també siga clau per a conéixer la nostra història i les nostres arrels.

Estic segura que la peatonalització també portarà aparellada la obertura de nous locals comercials a la plaça, com ha passat en altres municipis (com Vila-real, Nules o Borriana) que ja fa anys van decidir fer un pas endavant i van reconvertir per als vianants les seues zones més cèntriques. Una vegada més, la Vall d’Uixó va arribar tard a este canvi de model urbanístic. Però, ha sigut gràcies a este govern progressista que hui ja és una realitat que gaudeixen grans i menuts a totes hores.

La resposta dels vallers i valleres en estos primers dies és molt positiva, amb els jocs infantils i els bancs plens a quasi totes hores, i estem segurs que serà un èxit. Sabem que les obres moltes voltes generen molèsties i canvis de rutines i vull agrair la paciència i comprensió dels veïns i veïnes durant els mesos d’execució de les obres. Però ha pagat la pena, perquè hui tenim un centre més modern i en la línia de moltes ciutats europees en les quals hem de mirar-nos per a seguir avançant.

La participació també ha sigut important, ja que vam comptar amb l’opinió dels vallers i valleres a l’hora de planificar com seria este projecte i, per exemple, hem respectat la font gràcies a les seues propostes. Ara demane que es respecten el mobiliari, les plantes i els jocs, perquè són de totes i tots.

*Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Pulsa para ver más contenido para ti