Síguenos en redes sociales:

Premis 20 de febrer

Tots els grups polítics de l’Ajuntament hem decidit, per unanimitat, el nom dels guardonats

Aquesta setmana, tots els grups polítics de l’Ajuntament hem decidit, per unanimitat, les persones i col·lectius que rebran enguany el reconeixement de tota la ciutat amb el Premi 20 de Febrer. Sis premiats que representen el millor del que Vila-real és i del que volem ser: una ciutat implicada amb la millora social i el progrés, dinàmica, viva, però que no oblida mai quines són les nostres arrels i d’on venim. La revista Poble, que compleix en 2020 25 anys al servei de la informació, la cultura i les tradicions locals; María Dolores Jordá, un dels noms propis fonamentals de la nostra Setmana Santa, declarada d’interés turístic provincial i per a la qual aspirem a obtenir el reconeixement com a interés autonòmic; Manuel Arrufat, empresari referent en el sector citrícola i fins fa a penes unes setmanes president del Comité de Gestió de Cítrics; Paulino Perona, professor jubilat del Centre de Capacitació Agrària, amb una vida dedicada a la formació i a la terra; Manuel Cerisuelo, conegut com el Sirero, una d’aquelles persones sense les quals la vida associativa a la nostra ciutat no s’entendria, amb trajectòria destacada en entitats com Joventut Antonia, Els Lluïsos o Els XIII; i Cecilia Llorens, professora d’Educació Física, entrenadora i preparadora física d’equips d’alt nivell en diferents disciplines.

Tots ells configuren un reflex excel·lent del nostre poble i de l’esforç que els vila-realencs i vila-realenques, cadascú des del seu àmbit, fan per situar Vila-real com una població referent i que mira al futur, sense deixar de banda el passat. Una ciutat que aposta per la formació, per l’esport i la salut, per l’agricultura i la innovació. Una ciutat que treballa cada dia per reforçar els lligams i millorar la convivència, solidària i bolcada en la defensa de les nostres coses. Els sis premiats d’enguany representen, doncs, el millor de Vila-real i, per tant, són dignes mereixedors d’uns premis que van nàixer precisament amb eixe objectiu: el de guardonar aquelles persones que representen l’essència del nostre poble.

Perquè el reconeixement públic és també una de les tasques principals, i de les més satisfactòries, que tenim els representants públics. Sempre he defensat que l’Ajuntament, la institució més pròxima a la ciutadania, té el deure fonamental de reforçar els referents on la població puga veure’s reflectida; aquells models on ens agrada mirar-nos i on aspirem a arribar. I aquesta tasca és particularment important en els temps vertiginosos i hiperconnectats que vivim. Referents que ens ancoren a la realitat que ens envolta, que ens permeten aturar-nos per un moment i reflexionar sobre la nostra identitat, sobre les oportunitats que s’obrin al nostre voltant i les metes que, tots junts, podem arribar a acomplir. Els sis premiats amb el 20 de Febrer de 2020 són eixe espill en què els vila-realencs i vila-realenques ens podem veure reflectits. Un orgull per a Vila-real que mereix tot el nostre reconeixement. Enhorabona!

*Alcalde de Vila-real

Pulsa para ver más contenido para ti