Al nostre territori tenim el pit-jor servei de Rodalies de tot l’Estat Espanyol, una situació que com he dit en múltiples ocasions, es va arrossegant des de fa anys, i ha provocat un grandíssim descens d’usuaris. De fet, la línia de València a Castelló va aplegar a perdre més de la meitat dels usuaris durant les obres del tercer fil.

És una autèntica vergonya que dia rere dia els usuaris de rodalia arriben tard al treball o als estudis perquè els trens s’han cancel·lat o pateixen retards. És intolerable! I el que encara ha indignat més la gent, és el Pla de Xoc, anunciat pel ministre Àbalos, amb la devolució exprés del preu del bitllet si es retarda més de 15 minuts. Clar, la iniciativa és un símbol de voluntat política, però el que necessitem les usuàries de rodalia són uns trens dignes, sense retards ni cancel·lacions, que ens puguen permetre aplegar a temps al treball.

La nefasta gestió del servei de Rodalies no és nova ni molt menys exclusiva d’aquest Govern, ho sabem, de fet la falta d’inversió del Govern en el servei de rodalia i Mitja Distància durant els governs del Partit Popular, ha degradat el servei fins a convertir-lo en un autèntic infern per als usuaris/es, però ara, sorprenentment són ells els que reivindiquen i demanen explicacions per un servei deficitari, no tenen vergonya ni la coneixen!

Compromís hem estat sempre denunciant els dèficits en el servei, demanant les inversions promeses que mai van aplegar, demanant preus a-ssequibles i no els actuals, demanant millores en accessibilitat i, fins i tot, vam demanar la darrera legislatura i vam aconseguir que les Corts reclamen la transferència de competències per a gestionar el servei des d’ací, però mentre estiga en mans de l’Estat volem respostes i solucions ja.

Per això el 7 de març tots hem d’estar en la concentració que convoca Indignats amb Renfe a l’estació del Nord de València.

*Diputada de Compromís a les Corts