Tant de bo existira sempre la voluntat d’unir-nos tots i totes sense un altre interès que el bé del nostre poble. Així va ocórrer en l’últim ple, celebrat el dilluns, en el qual vam aprovar per unanimitat traslladar a la Generalitat valenciana dues importants reivindicacions.

Una d’elles fa referència a la millora de la línia d’autobusos entre l’Alcora i Castelló. Per fer-ho possible, és necessari que la Generalitat traga a licitació el nou projecte de servei públic de transport de viatgers per carretera entre les dues poblacions.

La seua posada en marxa suposarà una important millora en la mobilitat i connexió entre l’Alcora i Castelló, en contemplar l’augment del nombre d’expedicions amb un creixement de l’oferta de un total del 57%.

És un projecte que es va aprovar al març de 2019, després d’incorporar les millores que es van considerar oportunes en el procés de participació pública en el qual van presentar propostes ajuntaments, entitats i sindicats.

Ja ha passat quasi un any des de la seua aprovació, urgeix, doncs, que es traga a licitació perquè puga entrar en funcionament com més prompte millor pel ve de tots el alcorins.

Un altre assumpte urgent, aprovat amb el suport de tots els grups municipals, és instar a la Generalitat a fer efectiu, de manera immediata, el pagament del deute pendent amb l’Ajuntament de l’Alcora corresponent al passat any 2019, que ascendeix a 239.000 euros.

De la mateixa manera que enaltim i posem en valor totes les accions positives que està duent a terme l’administració autonòmica en favor del nostre poble, no tenim cap problema en assenyalar allò que no s’està fent bé i reclamar que s’esmene.

Més bé tot el contrari. Pense que és tan irracional com absurd reclamar només davant allò que fan malament altres partits i mirar cap a un altre costat quan és el propi el que no està complint amb els seus deures.

Tant el pagament del deute com la millora del servei d’autobusos, a més de justes, són reivindicacions necessàries per tal de fer realitat destacats projectes i millorar els serveis que es presten a la ciutadania.

Hem demostrat, una vegada més, que no ens importa el color de l’administració, que, per damunt de sigles i partits, estan sempre els interessos dels alcorins i alcorines.

*Alcalde de l’Alcora