La crisi sanitària que estem vivint és una situació excepcional. Com excepcional serà la crisi econòmica que esdevindrà després. El nostre sistema de creences ha caigut i res del que ens semblava important és imprescindible. Hi ha coses que poden esperar, però l’atenció a les persones i al comerç local és imprescindible.

Cert és que ningú tenim la recepta màgica, encara que intentem posar el nostre granet. És moment de practicar una oposició constructiva i proposar mesures interessants amb l’objectiu d’ajudar en tot allò possible a l’equip de govern.

Compromís per Alcalà i Alcossebre vam començar aquesta crisi traslladant al govern la demanda veïnal de mantenir informada la ciutadana sobre l’actualitat local respecte al covid-19. I vam continuar realitzant una cerca en equip per tal de fer arribar al nostre ajuntament un recull de mesures destinades a sostindre la situació present i millorar les perspectives de futur.

Mesures com la creació d’un servei qualificat de compra a domicili per a persones de risc o la recuperació de la recollida de brossa porta a porta. Reforçar els serveis socials municiplas i augmentar la partida pressupostària per a ajudes d’emergència també fomentaria la tranquil·litat.

Igualment, hem demanat la supressió de la taxa d’ocupació pública de terrasses i de l’ORA o l’establiment d’un sistema de subvencions per als comerços que ajude a mantindre els negocis que ara perillen. Igualment, és moment de garantir la viabilitat de serveis com l’Escola Infantil i l’Espai de Respir.

Ara treballem des de casa perquè, quan puguem eixir al carrer, el sustent econòmic de les famílies estiga assegurat. Açò també passarà.

*Portaveu de Compromís per Alcalà-Alcossebre