Com a conseqüència de la crisi sanitària, són moltes les persones que s'han quedat sense treball o han estat afectades per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO). Les xifres del Servei d'Ocupació Estatal són dessoladores perquè moltes famílies i molts negocis han de fer front a una situació econòmica molt complicada.

Però, com que una crisi pot traduir-se també en una oportunitat, i perquè aquest govern no vol deixar cap ciutadà ni cap ciutadana enrere, la secretaria autonòmica d’Ocupació que depén d'Enric Nomdedéu ha creat una línia d'ajudes extraordinària que permetrà als ajuntaments contractar 3.300 persones desocupades com a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia de més de 30 anys. L’iniciativa se suma als programes que ja impulsava Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, per al foment de l'ocupació, com l'EMPUJU, destinat a persones joves.

També generaran eixes oportunitats des de la Conselleria d’Educació que dirigeix Vicent Marzà , des de la qual s'ha invertit en mesures com l'ampliació de l'oferta en Formació Professional, amb més cicles formatius i 1.295 places més a la província de Castelló. L'FP és una eina de reconstrucció indispensable per tal de fomentar que les persones estiguen capacitades i generar llocs de treball de qualitat.

A més, gràcies als 207 milions d'euros extraordinaris destinats a les necessitats generades per la covid-19 i l'increment de 4.374 mestres i professorat, els nostres centres educatius tindran més garanties de complir les mesures de seguretat a l'hora de reprendre l'activitat el pròxim curs. Som dels territoris de l'Estat espanyol que més personal educatiu i més recursos hem mobilitzat i l'únic que té un pla de contingència consensuat amb la comunitat educativa.

Un dels objectius bàsics dels governs amb Compromís és rescatar persones i ara cal complir-lo des de totes les institucions. No serà fàcil redreçar la situació i tornar a tindre la mateixa qualitat de vida que abans. Cal molta voluntat i molt d'esforç, sobretot per part de les institucions. És necessari que es destinen molts diners a crear llocs de treball i oportunitats de futur. Ara més que mai hem de confiar que d’aquesta eixirem i ho farem més fortes i millor preparades. H

*Portaveu del Grup Municipal Compromís per Almassora