El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alfred Remolar

Firma invitada

Alfred Remolar

Cuidar el terme

Hem de d’intentar convèncer que la mala praxi que fa la minoria ens perjudica a tots en general

Ara fa un parell de setmanes vaig enviar als directius de tots els comerços i cooperatives agràries de la localitat una missiva demanant-los, com tots els anys, que davant l’imminent inici de la campanya tarongera i en la seua activitat miraren, alhora, pel nostre terme. I ho feia, bàsicament, en dues grans línies: que traslladaren als seus treballadors i treballadores la necessitat de respectar l’entorn i que tingueren en compte la conservació de les vies rurals.

Doncs bé, la temporada citrícola ja està pràcticament a ple rendiment i, lamentablement, amb ella han tornat a aparèixer les deixalles que alguns collidors –no tots, ni de bon tros-- es deixen allà per on passen. Botelles de cervesa i d’aigua, trossos de paper d’albal, plàstics, gots i restes diverses es poden trobar en moltes de les finques que ja han estat collides. A pesar que en els últims estius hem fet una espenta decidida per netejar les voreres dels camins rurals, quan arriba este temps el terme s’ompli de fem. I es poden veure, moltes vegades, antics reguers que s’han convertit en autèntics abocadors.

Des que estic d’alcalde, hem asfaltat pràcticament dos camins a l’any tot i que el present exercici ha sigut històric, amb una inversió de més de 300.000 €. Està clar que els temps han canviat, i no podem anar a arreplegar els caixons de taronja en carro. Però si continuen passant grans vehicles carregats fins a dalt per estos camins, sobretot en les jornades humides o banyades per la pluja, es malbaraten recursos municipals que podrien ser destinats a millorar altres aspectes del terme i del poble.

No cal ni dir que la immensa majoria es comporta com Déu mana. Arreplega les restes de menjar, transita ordenadament i respecta les normes mínimes de convivència. Per això hem de d’intentar convèncer que la mala praxi que fa la minoria ens perjudica a tots en general.

*Alcalde de Betxí

Compartir el artículo

stats