El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluïsa Monferrer

Per elles

En massa ocasions ens veiem sobresaltats per una notícia sobre violència de gènere, uns fets que sempre ens commouen i que afecta sense distinció a tots els extractes socials i a tots els segments d’edat.

El 25 de novembre es reivindica el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, un dia que ha de servir per a reflexionar i recordar-nos que, lamentablement, aquest tipus de violència és present en la nostra societat, i que hem de lluitar amb totes les nostres forces i des de tots els àmbits de la societat per tractar de posar-li fi.

Des de les institucions s’assumeix la resposta necessària per a lluitar contra aquesta mena de violència, d’aquesta manera, al costat de les campanyes de conscienciació que es realitzen, s’estableixen també mecanismes de prevenció i de resposta, mitjançant lleis, jutjats especialitzats, controls sanitaris, assistència social, etc. Tot esforç és poc. No obstant això, el problema persisteix, i hem d’esforçar-nos per plantar, cada vegada més, cara a aquesta situació.

Aquest tipus de violència no és aliena als i les joves, i és des de les institucions, des d’on hem de posar èmfasi a aquesta conscienciació i tasca perquè aplegue i cale als i les joves, a través de plans d’educació i formació perquè, amb informació, fem veure als nostres joves què és la violència masclista. Amb informació podem frenar aquests fets que, per desgràcia, veiem dia a dia. I és des de les institucions des d’on seguirem donant sempre suport a i treballant per fer possibles aquestes campanyes, és des d’on hem de donar una resposta contundent als comportaments de contingut masclista. S’estan aconseguint avanços, cal dir-ho, però queda encara molt per fer.

I ahí estarem. Per elles.

Diputada provincial de Joventut

Compartir el artículo

stats