El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Zaida Moreno

AL CONTRATAQUE

Zaida Moreno

La militància és la resposta

Històricament, la militància ha sigut el motor de qualsevol partit polític, iniciativa o pensament. Sense els i les militants de base no haguérem aconseguit res del que tenim hui dia. Els valors i les necessitats d’elles i ells són l’incentiu més gran de la política, per treballar i continuar canviant les coses. Per continuar millorant els nostres pobles i ciutats i la vida de totes les persones.

Aquest canvi va començar l’any 2015, quan amb l’empenta i suport dels i les militants i la necessitat de progressar vam guanyar moltes de les alcaldies de la província, la Generalitat Valenciana, el Govern central en 2018 i la Diputació de Castelló en 2019 i, per fi, vam poder posar a les persones al centre de les polítiques públiques. Assolint aquesta idea com a eix fonamental d’un sistema democràtic i participatiu.

Si no fos per la força que té la nostra militància, els drets i llibertats que tenim en l’actualitat no serien més que idees, que sempre han estat abanderades i defensades pel PSOE. El matrimoni igualitari, la llei de l’avortament, la pujada de l’SMI, la llei de l’eutanàsia, la creació de l’ingrés mínim vital o l’equiparació del permís de paternitat i maternitat, entre molts altres. Ara, gràcies a ells i elles, són una realitat.

El principal repte és continuar amb eixa tasca que els i les socialistes hem defensat des que vam nàixer. Aconseguir l’abolició de la prostitució, l’equiparació salarial entre homes i dones, fomentar les energies renovables o frenar l’extrema dreta són algunes de les nostres metes. I necessitem a tots i totes per assolir-ho.

Però, en els últims dos anys, la crisi sanitària, ha fet que la participació dels i les militants baixe, que l’activitat orgànica del partit es vera disminuïda. Vam haver de tancar les cases del poble i deixar per a més avant moltes de les activitats que teníem programades per a elles i ells.

Amb la nova normalitat es van celebrar els congressos al nostre partit. Després del federal i el nacional, va arribar el torn de la província i la militància va dipositar tota la seua confiança en el nostre actual secretari general, Samuel Falomir. A l’hora d’elaborar la nova executiva provincial, vam pensar que era imprescindible tindre un espai per a la militància i és per això que hem creat la vicesecretaria de militància i participació.

Donar la importància que té

Des d’aquesta vicesecretaria volem tornar a donar la importància que té a la nostra militància, visitant totes les agrupacions, donar-los veu i escoltar les seues preocupacions, que són també les nostres. L’objectiu és que aquest contacte directe puga servir d’altaveu i motor per al treball del partit. Volem que la veu de la militància se senta més forta que mai al nostre partit.

És fonamental incrementar la participació de totes i tots i activar al nostre partit des de la nova executiva perquè d’ací a un any tornem a revalidar i millorar els resultats electorals, consolidar la Diputació i augmentar el nombre d’alcaldies a la província. Això sols ho podem fer de la mà dels nostres militants.

Comptar amb elles i ells és la resposta per poder continuar complint amb el legat socialista que és el progrés, la justícia, la cohesió social, la igualtat i la convivència. En definitiva, continuar posant sempre a les persones al centre de les polítiques socialistes. Estem convençuts que junts podrem millorar la nostra societat i avançar en la conquista de nous drets.

Vicesecretaria de militància i participació del PSPV-PSOE de la província de Castelló

Compartir el artículo

stats