Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cultura i tradició

A Almenara, les festes necessiten una representació de totes les persones i entitats vinculades al món de la festa. Fomentar la participació, la transparència, i buscar l’equilibri farien que les nostres festes deixaren de ser una eina política i es convertiren en una manera de teixir poble amb l’objectiu de comboiar a totes i tots.

Hem de recuperar els lligams amb Almenara i que aquests dies festius servisquen per a ajuntar-nos a la penya i la carpa, però també per celebrar-nos com a poble. Recuperar tradicions com el correfoc o les danses, i donar tot el protagonisme a la quinta, passa a ser una obligació des d’ara mateix. Aprofite per a donar l’enhorabona als quintos d’enguany que, després de dos anys, per fi han pogut gaudir i lluir les seues festes.

Una revolució

Les festes han de ser per a totes i tots. Convertir-les en una celebració popular, amb un relat propi i conscient del nostre poble, seria una revolució per al món de la cultura festiva d’Almenara. A banda, he de dir que les nostres festes també són un privilegi de classe, ja que no tots poden tindre penya o ser de la quinta a causa de les despeses que això suposa. I transformar-les també és buscar abaratir costos per a les i els penyistes, com per exemple trobar una zona per als casals que, de rebot, afavorisquen la convivència.

A Compromís per Almenara ho tenim clar, hem de crear una Comissió de Festes per tal de donar veu a la gent del nostre municipi. Que siguen elles i ells qui decidisquen com han de ser les nostres festes, i que les tradicions del nostre poble continuen vives per molt de temps.

Portaveu de Compromís per Almenara

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.