Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Protecció a la dependència

La setmana passada es van aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés. Com a portaveu de la Comissió de Drets Socials del Congrés (i treballadora social de professió) he seguit i defensat els augments espectaculars de recursos per atendre a les persones en situació de dependència. En 2022 s’han destinat el doble dels recursos que en 2018. En 2023 s’augmenten una altra vegada en 600 milions d’euros més, i amb les dotacions dels fons europeus pel nou model de cures (per l’atenció personalitzada i a l’entorn) s’acaben dedicant 4.600 milions d’euros a la protecció de la dependència i l’autonomia personal, una xifra inèdita a l’Estat.

Des de 2020, seguint l’Acord de Coalició, el Ministeri de DDSS ha incrementat en un 132% l’aportació,del Estat al sistema d’Atenció a la Dependència.

Això té una repercussió directa en el benestar de la gent: les transferències a les comunitats autònomes han augmentat de manera excepcional i s’han pogut incrementar els equips de valoració, reduir temps de tramitació i llistes d’espera i millorar prestacions.

Les polítiques neoliberals del Partit Popular van degradar l’Atenció a la Dependència i els Serveis socials, amb reducció del finançament, copagaments abusius, retallant prestacions, i augmentant les llistes d’espera.

Qualitat de vida

Unides Podem i el Govern de Coalició --el més sòlid des de les majories absolutes-- prioritza uns serveis públics que garantisquen la major autonomia i qualitat de vida a tota la població.

Amb voluntat política, tenint les persones com a prioritat i administrant amb eficàcia, és possible disposar de recursos i arribar a acords perquè les comunitats autònomes avancen en un model d’atenció més humà.

Prompte es revaloritzaran les pensions al 8,5%, pujarà l’SMI, s’aprovarà la llei de serveis socials tan necessària per a la consolidació del 4t pilar de l’Estat de Benesatar, s’aprovarà la llei de famílies...

UP continuarem treballant perquè s’aprove una Llei d’Habitatge que protegisca aquest dret fonamental, i per més justícia fiscal perquè tots i totes aporten d’acord a la seva capacitat.

Treballant per fer realitat allò que diu la Constitució (art.128) i que tantes vegades s’oblida: el conjunt de la riquesa del país ha d’estar al servei de l’interès general.

En això estem.

Diputada al Congrés de Unides Podem per Castelló

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.