Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Centre Integrat d’FP per a seguir avançant

Ja som un referent en molts dels cicles de Formació Professional que es cursen a la nostra ciutat

La setmana passada vam veure quin és l’autèntic esperit del projecte Diàlegs. Amb una gran participació, la trobada titulada FP: una mirada al futur em va reunir amb el secretari autonòmic d’Educació i Formació Professional, Miquel Soler, i amb una nombrosa representació de la comunitat educativa. Vam gaudir d’una vesprada d’escolta activa i amb pluralitat d’opinions. Just allò que pretén este espai de reflexió conjunta, debat i diàleg pel futur de la Vall d’Uixó.

I el futur de la nostra ciutat passa per tindre un Centre Integrat de Formació Professional. Eixe va ser el compromís de Soler i compleix una proposta i aposta del Partit Socialista des de fa més de 20 anys.a arribat el moment de deixar de conformar-nos amb el que tenim.

En esta ciutat ens hem conformat massa vegades i hem pagat les conseqüències, perdent oportunitats que ara no podem permetre que passen de llarg.

Des de l’Ajuntament ja vam fer esta proposta a la Conselleria d’Educació en una reunió fa vora un mes i compartim la visió de tindre un Centre Integrat de Formació Professional a la Vall. La Generalitat valenciana està realitzant un estudi de la planificació, que dins d’un mes i mig estarà acabat, i a partir d’eixe document caldrà consensuar quina és la millor manera de fer-lo.

Però si alguna cosa està clara és que el sistema educatiu ha de ser capaç de formar una ciutadania crítica i reflexiva a la vegada que contribueix a la creació de més i millors llocs de treball. I això implica comptar amb una oferta de formació professional potent, que s’adapte al que les empreses i els sectors productius estan demanant. No sols a la Vall, sinó a la comarca, tenint en compte quin tipus d’empreses tenim al territori, quines volem tindre i cap a quin model productiu volem anar.

No podem negar que l’arribada de la gigafactoria de bateries elèctriques de Volkswagen a Sagunt tindrà beneficis arreu del territori i en la Vall hem d’estar preparats per a aportar valor afegit, coneixement i innovació. Tot això lligat al que vam parlar en el primer Diàlegs: la nostra aposta per començar crear més sòl industrial la pròxima legislatura, una vegada l’ampliació del Sector Belcaire C vaja endavant.

Centrant-me en la qüestió de la formació professional, ara mateix a la Vall oferim 20 cicles de 7 famílies. Moltes vegades ens autoflagel·lem que no disposem d’algun cicle i que molts alumnes han d’anar-se’n fora a estudiar. És evident que ens falten cicles i que aspirem a augmentar l’oferta. Això mostra la importància de construir el nou Centre Integrat a la Vall perquè done servei a tota la comarca i inclús més enllà.

Però també és cert que ja som un referent en molts dels cicles de Formació Professional que es cursen a la nostra ciutat. És el cas dels cicles d’automoció o robòtica, amb les millors instal·lacions de la província. També el de màrqueting, en el qual la majoria del seu alumnat és d’altres municipis. O els cicles d’informàtica, que som una de les poques ciutats de la província que els ofereix, motiu pel qual rebem a molta gent de fora. Inclús d’altres comunitats autònomes. I això és una bona notícia perquè és gent que ve a la Vall a estudiar, fa les pràctiques ací i que té l’oportunitat de quedar-se a crear un projecte de vida. Són més motius per a no conformar-nos i seguir treballant perquè la Vall seguisca avançant cap al futur.

Alcaldessa de la Vall d’Uixó

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.