Les Festes Populars i Patronals d’Albuixech són, com diu l’alcalde de la localitat, José Vicente Andreu Castelló, «dies per sortir al carrer» i «dies de fer poble».

Amb eixe objectiu, el programa d’actes pensat tant pel consistori com per les agrupacions socials promet no defraudar a cap persona del veïnat, ja que les activitats són propostes consolidades o que evoquen les tradicions locals i d’altres ben originals, com explica la regidora de Cultura, Festes i Turisme, Marta Ruiz.  

Festers del Rosari. ED

Així, com ja és costum al municipi de l’Horta, les festeres del Crist, els xiquets i xiquetes de Sant Vicent, els festers de la Mare de Déu, les filles de Maria i els festers del Rosari assumeixen una part fonamental del calendari festiu d’Albuixech, que enguany ret homenatge a un personatge il·lustre i estimat per tota la població: Ramón Santaeulalia, més conegut com «Mariano, el dels bous».

Les festeres de les Filles de Maria. ED

Des del passat 15 d’agost i fins al proper 3 de setembre, els esdeveniments es succeeixen sense descans a cada racó d’Albuixech, destacant la Cavalcada del Pregó i espectacle pirotècnic esta mateixa vesprada, l’Ofrena a la Mare de Déu d’Albuixech el 26 d’agost a les 20:00 hores o, entre altres, l’homenatge a Nino Bravo a càrrec de Serafín Zubiri el dissabte, 3 de setembre.

L’activitat física també s’obre pas a l’agenda local amb la Setmana Esportiva, que s’acomiada hui de les seues activitats, entre les que no han faltat tornejos d’escacs, parxís, truc i dominó, així com un circuit de callistenia o competicions de futbol o bàsquet, entre altres.

Festeres del Crist del poble d’Albuixech. ED

Programa d’actes

La festivitat del Crist arriba demà, 21 d’agost, amb una missa solemne en honor al Santíssim Crist de la Misericòrdia a les 12:00 hores, tot seguit d’una processó, sopar popular, mascletà nocturna i l’actuació de l’orquestra People Band.

Pel que fa a les Filles de Maria, el repartiment de bollets es produirà el 24 d’agost i el dia gran es celebrarà el dilluns següent.

El 29 d’agost començarà amb una sorollosa despertà i, després de la missa en honor a la Inmaculada Concepció i les disfresses, el dia conclourà amb una macro-discomòbil i una xaranga a les 06:30 hores.

Festers de la Mare de Déu d’Albuixech. ED

Els festers del Rosari no es queden enrere, ja que han preparat per al 30 d’agost una jornada d’allò més completa amb mascletà a càrrec de la pirotècnica Hermanos Caballer, processó, orquestra, discomòbil i xaranga.

La Nit de Paelles porta el nom del festers de Sant Ramón el dimecres, 31 d’agost, i els xiquets i xiquetes de Sant Vicent gaudiran de les seues activitats l’1 de setembre, amb una «TikTok Party» inclosa. 

Per últim, els festers de la Mare de Déu tancaran la festa el 2 de setembre, no sense haver gaudit abans d’una gran paella el 27 d’agost.

I és que, després de dos anys difícils, Albuixech es torna a fer gran amb les seues Festes Populars i Patronals.