Despertar consciències a través de l’art contemporani. Aquest és l’objectiu marcat pel col·lectiu Elixir Creativo i també l’aposta que des de la Diputació Provincial, com bé remarca el diputat responsable de l’àrea Vicent Sales, es vol dur a terme a través de l’Espai Cultural Obert de Les Aules. Precisament, aquest conjunt d’artistes multidisciplinari format per José Ferrer, Juan Poré i també Alberto Ramos han estat els encarregats d’inaugurar la temporada expositiva en aquesta sala que busca promoure el talent provincial, convertint-se així en un aparador únic per a l’art que es genera des de i per a Castelló.

‘Identidades’ és el títol de la present exposició que es va inaugurar el passat 6 de setembre però que romandrà encara fins al dia 30. Després de la seua presentació en societat al CMC La Mercé de Borriana, era qüestió de temps que Elixir Creativo acostés seus propostes a altres racons de la província per, així, donar a conèixer les seues inquietuds artístiques. I és que aquesta mostra uneix tot l’ideari d’aquest col·lectiu que després de més d’un any de camí ha aconseguit afermar-se en el panorama cultural actual.

L’exposició, tal com es pot comprovar ‘in situ’, proposa un corpus de més de 20 obres entre escultures, pintures, instal·lacions, ‘ready-made’, fotografies i vídeo-art. Nous llenguatges artístics per a la contemporaneïtat. El seu propòsit és el de crear en els visitants una reflexió sobre l’origen, construcció i modificació de cada identitat, no només a nivell individual, sinó també com a part d’una col·lectivitat.

En el seu manifest fundacional, el col·lectiu Elixir Creativo assegurava que “la realitat no va ser sempre vista amb píxels. Les emocions, la sensibilitat cap a l’individual i col·lectiu farà que no es perdi la fe en la bondat humana, encara que les Identitats siguin dispars”. És per això que utilitzen diversos formats i llenguatges per expressar-se i compartir les incerteses pròpies d’un món incert, encara que enigmàtic gràcies a l’art.

UN PER UN

Amb les seues pintures i escultures Juan Poré trenca contínuament les regles per tornar a reinventar l’obra artística dotant-la d’un contingut especialment lúcid. Per la seua part, l’artista multidisciplinar Alberto Ramos proposa en els seus ‘ready-mades’ reflexions sobre el temps, passat i present, i totes les seues contradiccions inherents. Pintura o vídeo-art són altres dels seus suports. Finalment, els projectes fotogràfics de Jose Ferrer estableixen sempre una subtil complicitat amb el públic que es veu reflectit en els seus elegants micromons.

Recorden, la present mostra romandrà oberta fins al proper 30 de setembre. H