La Generalitat, a través de les conselleries d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha posat en marxa una campanya adreçada a més de 200.000 joves estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat i FP perquè reflexionen a les aules i a les seues cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat. L’objectiu és que els joves d’entre 14 i 18 anys puguen obrir un debat amb el seu professorat i famílies emmarcat dins la Setmana Europea de la Mobilitat.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha destacat la importància d’educar per una mobilitat sostenible i ha valorat la necessitat de «dirigir-nos als més joves per aconseguir canviar els seus hàbits i els del seu entorn». Així, ha agraït el treball realitzat pel col·lectiu docent, ja que «sense el seu treball, no podríem arribar a la societat», ha apuntat.

Així mateix, Marzà ha subratllat les mesures que es duen a terme des de la Conselleria com la promoció dels camins escolars, les ajudes d’innovació educativa per a la mobilitat sostenible o la formació del professorat. «Estem realitzant tant campanyes puntuals com aquesta i també transversals», ha apuntat el conseller, que s’ha referit al futur projecte d’aules per a la mobilitat en bicicleta, que consisteix a potenciar els usos de la bicicleta entre la població escolars.

Aquest any, els premis #HuiDescansaElCotxe tenen dues modalitats: una adreçada als joves i una altra per als centres. A la pàgina web www.huidescansaelcotxe.gva.es es pot trobar tota la informació al respecte sobre com aconseguir premis com bicicletes, monopatins, patinets, cascos o bons de transport públic.

participació

En primer lloc, els estudiants matriculats en el curs 2017-18 en centres docents de la Comunitat Valenciana de Secundària, Batxillerat i Formació Professional van participar a través del seu perfil de la xarxa social Instagram en manera pública, amb el hashtag #HuiDescansaElCotxe, mitjançant una imatge en la que apereixia un conductor realitzant el gest de deixar les claus del cotxe a casa.

Quant als premis associats a la iniciativa #HuiDescansaElCotxe per a les aules, estan dirigits als centres educatius més actius i compromesos de classes amb alumnes de 14 anys o més, a través dels professors coordinadors de l’acció que aquests centres haguen designat que triaran les imatges de, almenys, cinc alumnes de la seua aula que haguen participat. Amb elles elaboraran un collage que hauran d’enviar al correu electrònic huidescansaelcotxe@gva.es.