Un total de 18 alumnes de Batxillerat de sis centres d’ensenyament secundari de les comarques de Castelló van participar en la primera Olimpíada Acadèmica de Dret que es va realitzar en la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la UJI.

L’equip guanyador va ser el format per Maria Czestochowa, Cristina Santos i Mireya Arévalo del Madre Vedruna Sagrado Corazón de Castelló, tutoritzades per la professora Nuria Cid Muñoz. El segon lloc ha estat pel grup format per Andrea Martínez, Claudia Di Giacomo i Loredana Castra, de l’IES El Prat de Torreblanca, amb la professora Laura García Belarte com a tutora. El tercer guardó va ser per Lorena Díaz, Sara Hernández López i Blessing Valero Ozabor, de l’Institut La Plana de Castelló, tutoritzats per la professora María de la Luz Mainar Gómez.

L’activitat va consistir en la realització, en grups de tres alumnes de 1r o 2n de Batxillerat, d’un al·legat d’acusació o de defensa en el cas plantejat: un robatori amb intimidació i lesions, encara que l’alumnat havia de tenir preparades les dues opcions perquè el paper de fiscal o defensa es decidia per sorteig durant l’olimpíada.

Com que en la Secundària no s’expliquen coneixements jurídics, el tribunal va valorar especialment els aspectes argumentatius emprats pels participants d’acord amb les proves.