EEl CEIP Marquès de Benicarló està duent a terme durant aquest curs 2016-17 un total de tres projectes d’innovació, un de ells els Matejocs, que consisteix en que, des d’Infantil fins a 3r curs de Primària, els alumnes dediquen una de les sis sessions de l’assignatura de matemàtiques que tenen durant la setmana a fer jocs lògics-matemàtics en equip.

L’objectiu és treballar d’una forma diferent l’observació, la memòria, l’atenció, el raonament lògic i l’estratègic, la velocitat i els reflexos, el càlcul mental i, també, el llenguatge oral i el vocabulari. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes aprenen moltes coses mentre juguen: aprenen a compartir, a guanyar i a perdre, a ajudar als altres i, en definitiva, a conviure. I és que com manifesten des de la direcció del centre, «no hi ha res millor que aprendre jugant!»

murals de tardor

En el col·legi també s’ha volgut fer un homenatge a la tardor en Benicarló. Una estació que vesteix els arbres dels carrers i parcs de la localitat de tot un ventall de colors ocres, grocs i marrons, i després de la castanyada, els alumnes d’Infantil surten a buscar fulles caigudes, miren, toquen, juguen i aprenen...

Després, ja en classe, fan una sèrie d’activitats plàstiques individuals i en grup, i usant els colors de la tardor, cobreixen les parets de l’escola amb murals que deixen sorpresos als visitants, i que cada any són més bonics i creatius que l’anterior.

La iniciativa cerca educar la sensibilitat estètica i l’expressió creativa dels més menuts.