El concurs-festival de música en valencià Rock Penat, una idea que en el seu origen va sorgir del BLOC JOVE de Vila-real i que s’organitzava tan sols a nivell local, ha anat millorant i estenent-se en tots els sentits al llarg dels darrers anys, i arriba ja a la seua 4a edició, una edició que com ja va succeir en els anys anteriors, ja no és només a nivell local sinó que hi poden participar grups de totes les comarques del nord. Això sí, grups que han escollit la nostra llengua per fer la seua música, i és que des del BLOC JOVE volem donar tot el nostre suport a totes aquelles iniciatives culturals, en aquest cas concret, musicals, que porta a terme el jovent de la nostra terra i més si ho fan en valencià.

L’èxit que aquest festival de música ha adquirit és evident, ja que cada any són més els grups i joves artistes que s’interessen per participar-hi, i això és un clar signe de que la música en valencià, a diferencia del que molts puguen pensar, està de moda, però tot i així, necessita que se li done tot el ressò possible perquè isca endavant amb encara més força, perquè la música pot resultar un estimulant i fins i tot una eixida professional per als joves que li dediquen el seu temps, i des del BLOC JOVE apostem perquè açò passe.

No en va, i com ja hem dit, el Rock Penat ha arribat enguany ja a la seua 4a edició, que esperem que realment siga de les primeres, cosa que voldria dir que aquest concurs seguiria en marxa durant molts anys. En aquesta edició, seguint el format del concurs, s’han fet tres eliminatòries prèvies a altres localitats de les comarques del nord, com van ser el cas de Moncofa, Almassora i Nules, on vam comptar amb el suport dels col•lectius locals del BLOC. A cadascuna d’elles hi van participar tres grups, on un es proclamava guanyador mitjançant el vot del jurat i del públic, passant directament a la final. Tot i així, de la resta de grups se’n va repescar un mitjançant una votació per Internet a la web del Rock Penat, recollint per tant quatre grups per a la final que es celebrarà a Vila-real.

El jurat a la final estarà composat per David Pinyana (vocalista de Almorranes Garrapinyaes, guanyadors de la primera edició del Rock Penat), Pablo Valle (Coordinador general de l'Aplec de la Plana) i Andreu Laguarda (Productor musical i vocalista de Rapsodes ).

Els grups que participaran a aquesta final, que tindrà lloc a Vila-real el proper divendres 2 de març, a partir de les 24h, a la Sala Gossip (localitzada al polígon “La Rosaleda”) seran Skandinat (guanyador de l’eliminatòria a Moncofa), El Blüe (guanyador de la fase celebrada a Nules), Olives Trenkaes (guanyadors a Almassora) i Envergadura, que ha estat el grup repescat per la votació mitjançant la web.

Per tant, volem animar a tothom a que s’aprope a la Sala Gossip el proper divendres, per gaudir d’una bona vetllada de música en valencià, donar suport a aquest festival i sobretot, a tots aquests joves que amb molta il•lusió, fan música en la nostra llengua i que necessiten que estiguem al seu costat perquè aconseguisquen els seus objectius.