Iberdrola va presentar en la Torre Iberdrola de Bilbao el seu Manifest contra el Canvi Climàtic, que entregarà a París amb motiu de la Cima del Clima (COP21), que se celebrarà en la capital francesa entre els dies 30 de novembre i 11 de desembre.

El president d’Iberdrola Espanya, José Luis Sant Pere Guerenabarrena, va ser l’encarregat d’explicar el contingut d’este document, que fixa els eixos bàsics del Grup per a lluitar contra el calfament global del planeta. El text planteja, en primer lloc, la necessitat d’actuar com més prompte millor contra este repte global que implica a tota la societat. Esta actuació ha de passar per un acord vinculant de totes les parts que permeta limitar l’increment de la temperatura global per davall dels 2ºC per a l’any 2100 --objectiu clau--.

En la consecució d’este important acord, Iberdrola considera que el sector elèctric --que representa el 28% de les emissions mundials de CO2-- ha de jugar un paper essencial, per mitjà de l’impuls de tecnologies renovables sostenibles i eficients.

Perquè este impuls a les fonts de generació netes siga efectiu i sostenible, és necessari, tal com Iberdrola reflectix en el seu Manifest, que es done un senyal real dels preus del CO2 i que afecte tots els sectors econòmics, no únicament a la generació d’energia elèctrica.

Iberdrola considera que, si es transmeten de forma correcta estos senyals, les polítiques climàtiques no sols aportaran solucions contra el calfament global, sinó que també suposaran una oportunitat de creixement econòmic i prosperitat.

ALTRES ACCIONS

Així mateix, la companyia --les emissions de la qual per quilovat hora (kWh) són ja un 30% inferiors a la mitjana del sector elèctric europeu-- recolza el procés de negociacions sobre canvi climàtic i considera imprescindible l’aportació del sector privat en les mateixes. Amb l’objectiu de ser un referent en la lluita contra el calfament global, Iberdrola reafirmarà en la Cima del Clima de París el seu compromís de reduir la seua intensitat d’emissions en un 50% per al pròxim any 2030, respecte a les seues emissions específiques de 2007, i de ser neutra en carboni l’any 2050.

Després de la seua intervenció, el president d’Iberdrola Espanya també fou l’encarregat de fer entrega del Manifest d’Iberdrola a un equip de professionals de canvi climàtic de la companyia que ha començat en la Torre Iberdrola una ruta amb bicicleta elèctrica fins París. Serà en la capital francesa on s’entregue, el dia 1 de desembre, este document.

A l’acte de presentació del Manifest també han assistit la diputada de Sostenibilitat i Medi Natural de Bizkaia, Elena Unzueta; el cònsol general de França a Espanya, Fabrice Delloye; i l’alcalde de Bilbao, Juan Maria Aburto. H