Morella ultima els detalls per al 55 Sexenni i reuneix als actors que faran possible la festa

En el consell del Sexenni s’ha repassat tot el necessari per a la festivitat que es celebrarà del 17 al 27 d’agost

El servei d’autobusos per accedir a Morella funcionarà matí i vesprada del 17 al 26 d’agost, i també nocturn el 18 d’agost pel concert de La Oreja de Van Gogh

Morella reuneix el consell del 55 Sexenni

Morella reuneix el consell del 55 Sexenni / Mediterráneo

La sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella ha acollit el consell del 55 Sexenni, una cita on s’ha posat damunt de la taula totes les actuacions necessàries per a la realització de la festivitat.

En la reunió, s’ha exposat i debatut l’organització ja realitzada entre gremis i Ajuntament per als 9 dies de celebracions amb danses, retaules i actuacions nocturnes amb la coordinació entre espais interns i externs de l’Espai Firal, càtering i neteja de l’espai. També s’ha tractat altres temes com la rogativa, amb canvis en els horaris i organització de la pujada, les misses, el rosari, o l'organització de l'entrada de la Mare de Déu de Vallivana per fer-la més lluïda i visible per tothom.

El protocol de seguretat i trànsit ha sigut un dels principals aspectes a tractar i debatre per millorar al màxim un servei que serà complet des de l’aparcament del pla de Roc, la mateixa zona que a l’Anunci, i un poc més pròxima a Morella que la zona de l’Hostal Nou, fins a Morella. Els visitants hauran de seguir les indicacions fins a l’aparcament i des d’allí amb servei d’autobusos podran pujar fins al portal de Sant Miquel, l’accés a la ciutat. Aquest servei estarà disponible matí, vesprada i principis de la nit des del 17 al 26 d’agost i també serà nocturn el dia 18 d’agost, dia de l’Ajuntament, per albergar els visitants que vagen al concert de La Oreja de Van Gogh. Els morellans i morellanes podran fer servir el servei de forma gratuïta.

El regidor de turisme, Javier Amela, ha destacat que «era molt important portar al Consell tot el Sexenni preparat per a exposar totes les parts i buscar les millores entre totes i tots. Creiem que ha sigut una reunió molt profitosa que ha posat en comú tot el tractat en les anteriors amb gremis, seguretat, organització, protocol o disseny. Agraïm tot el treball que estan fent totes aquestes persones per fer possible el Sexenni, que segur que serà un èxit gràcies a la col·laboració entre tots». «Aquests dies convocarem una reunió en els representants dels carrers per a coordinar alguns aspectes amb ells com les instal·lacions elèctriques o la recollida de deixalles durant el Sexenni i després del mateix en tots els adornos que no es vulguen reciclar», ha anunciat Amela.