DEL 24 AL 26 DE NOVEMBRE

Millarts VAM Fest: Una festa cultural per la llengua en Argelita

Festa, música, cultura i llengua durant tres dies en la comarca de l’Alt Millars

El Diluvi, Xavi Sarrià o Pepet i Marieta, entre molts d’altres formaran part del cartell

Pepet i Marieta seran protagonistes d'aquesta nova iniciativa cultural.

Pepet i Marieta seran protagonistes d'aquesta nova iniciativa cultural. / MEDITERRÁNEO

N. C.

El Millarts VAM Fest és el nou festival de la comarca de l’Alt Millars i tindrà lloc a Argelita del 24 al 26 de novembre amb accés gratuït.

El Diluvi, Xavi Sarrià, Pepet i Marieta, Tesa, Dani Miquel, Xavier de Bétera, APA, Palmer, Maluks i Trobadorets seran els protagonistes d'aquest certamen que durant tres dies convertirà els carrers d'Argelita en tota una festa per la llengua, amb una fira d’entitats, correfocs, muixerangues i una acampada lliure.

El primer dia de festival (divendres) actuaran Pepet i Marieta, Xavi Sarrià i Tesa a la Carpa de Festivals a partir de les 22.30 hores, i el 25 de novembre (dissabte) serà el torn de la música tradicional amb Xavier de Bétera i APA a la Plaça de l’Església a partir de les 11.30 hores.

Més concerts

Per la vesprada, els concerts arrancaran amb Palmer a les 20.30, seguit pel grup El Diluvi, a les 22.30, qui s’acomiaden temporalment dels escenaris fins nou avís. Maluks tocaran a les 00.00 hores i un DJ tancarà la nit del segon dia del festival. Tots els concerts de la vesprada tindran lloc a la Carpa de Festivals, encara que, el 26 de novembre (diumenge), l'actuació potagonitzada per la música infantil amb Dani Miquel i Trobadorets (a més d'una fira d’entitats coordinada per Escola Valenciana) tindrà lloc a partir de les 11.30 hores a la Plaça de l’Església.

El Diluvi ha anunciat una parada temporal després de publicar el seu disc 'El Primer ball'.

El Diluvi ha anunciat una parada temporal després de publicar el seu disc 'El Primer ball'. / MEDITERRÁNEO

Aquest festival té un caràcter simbòlic, donat que l’Alt Millars és una zona de predomini lingüístic històric castellà. La fita suposarà una bona mostra de convivència i de valenciania, omplint durant tres dies els carrers d’Argelita de llengua, festa i música.

Últim concert d'El Diluvi a Castelló

Últim concert d'El Diluvi a Castelló

El Millarts VAM Fest acollirà un dels últims concerts de El Diluvi a Castelló abans de la seua parada temporal als escenaris. El grup ha publicat un nou disc anomenat El primer ball (Halley Records, 2023), una recopilació de les seues últimes cançons amb una d’inèdita: El caminant, que ha comptat amb la col·laboració de Carles Belda.