A partir d’avui, en la província de Castelló comença una història diària d’aventures, rialles, espectacles, fervor i amor a la terra i a la identitat de Castelló però, sobretot, comença la més bella història de germanor. Xiquets, joves, majors, veïns de tots els indrets de la província i visitants d’arreu el món gaudeixen junts d’unes merescudes festes que ens fan oblidar els records per a oblidar, i aconsegueixen contagiar-nos de necessaris somriures. En Magdalena, els castellonencs de naixement i sentiment eixim al carrer per participar en aquest esclat de llum i color, amb l’orgull de reviure la nostra història i tradicions. I sou vosaltres els que feu que açò siga possible. Gràcies per ajudar a fer un poc més màgica aquesta setmana on romers, gegants, guerrers, músics, festers i personatges de fantasia inunden els carrers de la capital al llarg de nou dies i nou nits.

I és que tot és possible a Castelló al pas de les gaiates, les canyes i el Pregó. És aleshores quan t’adones de la riquesa d’aquesta terra, dels seus tresors per descobrir i de la força d’unes persones que creuen en els seus pobles i han treballat de valent, salvant no poques dificultats, per treure’ls endavant.

Crec que és hora de traure a relluir eixe castellonerisme que ens identifica i de conscienciar a la societat del que els castellonencs som capaços de fer amb les nostres pròpies forces. I crec que és just reconèixer a aquelles persones i institucions que més valor aporten a la nostra terra, per això la Diputació de Castelló vol estrenar aquestes festes de la Magdalena amb l’entrega de l’Alta Distinció a la UJI, i les distincions al mèrit solidari, esportiu, artístic i innovador com a màxims reconeixements de la província.

Perquè darrere de cada gran història sempre hi ha una gran persona o grup de persones de qui aprendre del seu exemple per fer de Castelló un lloc millor per viure. H