J a el dia és arribat de la nostra Magdalena...!! Les paraules del poeta Bernat Artola per a la Cavalcada del Pregó ens recorden que la ciutat de Castelló es prepara, un any més, per a viure les festes i commemorar el seu naixement com a poble. I enguany ho fa amb el repte de celebrar amb la solemnitat que es mereix els 75 anys de les festes de la Magdalena amb el seu actual format.

I hui, com fa 75 anys, les dones i els hòmens de Castelló ho faran amb l’orgull de genealogia i amb la responsabilitat de saber-se hereus d’un passat centenari que han d’estimar i honorar. Perquè només des del respecte a les nostres tradicions serem capaços de construir un millor futur.

També en un món com el de la festa que, com a part fonamental de la societat en la qual es manifesta, evoluciona i es transforma en la mesura en què ho fa la mateixa societat.

Fa temps que la festa va deixar de ser només una part fonamental de la nostra cultura; que ho és, indiscutiblement. La seua evolució ha generat nous espais de participació, noves iniciatives, que han fet de la festa un actiu fonamental de la nostra fortaleça turística, de la recuperació econòmica, i del nostre activisme associatiu. Una realitat de la qual la ciutat de Castelló pot donar fe en els darrers anys.

Més festa i per a molta més gent. I això és el que ens proposa per a enguany un programa de festes obert a tota la ciutadania.

Un ventall d’actes on els veritables actors de les festes, el Patronat Municipal de Festes i la Junta de Festes, les gaiates, les colles, les associacions culturals, i el conjunt de veïns de Castelló, tornaran a guanyar la ciutat com a espai on viure la festa amb alegria, responsabilitat i civisme. Com sempre ha fet el poble de Castelló. A tots ells, vull donar-los les gràcies. Sense la gent de la festa, sense el seu treball anònim i desinteressat de tot l’any, no podríem gaudir dels dies que ens esperen.