La 75ª edició de la Magdalena serà més castellonera que mai. El 2019 és l’any on la nostra setmana gran es consolidarà com a Festa d’Interès Turístic Internacional. Gràcies a la força de la gent, hem aconseguit que els nostres costums i tradicions siguen conegudes arreu de món i que cada vegada més persones col•laboren en l’organització d’aquests nou dies de felicitat i festa. La Magdalena és sinònim de respecte pel passat i optimisme pel que ens depara el futur. Per això, l’Ajuntament sempre mantindrà el seu suport als col•lectius festers que donen vida a la nostra ciutat i ens transporten a nous mons on tot és possible.

És important viure la Magdalena però també és essencial contar-la. Mediterráneo fa una tasca excepcional no només durant les festes, sinó durant tot el cicle fester. Gràcies a la seua manera de veure i respectar la tradició, la ciutadania està sempre informada de tot allò que ocorre al voltant del món de la festa. Mediterráneo fa de Castelló una ciutat més cohesionada i integradora, perquè no hi ha millor manera de formar part d’una societat que ser coneixedor d’allò que passa a prop teu.

Són dies il•lusionadors per a xiquets, emocionants per als adults i de nostàlgia per als més majors. Des de la primera mascletà fins a l’últim castell de focs artificials, Castelló es vesteix amb la cinta verda i el mocador de quadres per a fer honor a la seua genealogia, i açò no té edat, tots i totes formem part d’aquesta idiosincràsia que ens fa únics com a poble.

‘Marca Castelló’ al món

Per al nostre equip de govern és molt important mostrar la marca Castelló al món, sobretot exhibir la nostra insígnia principal, la gaiata. Per això, vam portar a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) de Madrid una mostra quasi a mida real d’aquest monument. Els visitants es van quedar bocabadats de la magnitut i creativitat de la gaiata i això ens fa sentir més orgullosos dels nostres símbols festers.

Des del Pregó, la Romeria de les Canyes i l’Enfarolà del Fadrí fins a l’Encesa i Desfilada de Gaiates, l’Homenatge a Jaume I i Na Violant i l’Ofrena a la Lledonera. Són actes que ens fan viatjar enrere en el temps per recordar els inicis de la ciutat de Castelló i que cada any els vivim amb intensitat i amb els nervis a flor de pell. Com a alcaldessa sent que aquests esdeveniments uneixen persones i ens fan créixer com a societat tolerant i diversa. Castelló obri les portes a tot aquell que vulga gaudir del nostre patrimoni, gastronomia, clima i tradicions. Tots i totes són benvingudes i convidades a contribuir a fer més grans les festes de la Magdalena.

A banda d’aquests esdeveniments, també hi ha temps per la diversió a les colles, les gaiates i als recintes d’altres col•lectius festers. Tots els ens vinculats complementen a la perfecció la programació oficial amb activitats durant tot el dia i revetlles a la nit. Hi ha actes a totes hores i per a tots els públics. És increïble veure l’alegria dels xiquets durant el Cos Multicolor i el Pregó Infantil, escoltar les rialles en les revetlles i concerts o sentir l’emoció de la gent durant l’homenatge a la Lledonera i en la Romeria de les Canyes. Són sentiments que formen part de la nostra singularitat i que ens defineixen com a poble. Per això, és molt important mantenir les tradicions en peu i cuidar el nostre patrimoni històric i cultural.

Que tots gaudeixquen

L’engranatge que es posa en marxa per dur a terme la Magdalena és decisiu. Per això, vull agrair a institucions com el Patronat i la Junta de Festes, les colles, gaiates, associacions i altres ens vinculats la feina que realitzen durant el cicle fester. Sense ells perdríem part de la nostra essència com a ciutat, perquè són els encarregats de retre honor als nostres avantpassats i de construir una programació única i especial per a la ciutadania.

En definitiva, desitge de tot cor que la ciutadania gaudisca de les festes de la Magdalena juntament amb la seua família i amics. Nosaltres n¡farem tot el possible perquè tota la programació es realitze amb normalitat, garantint la seguretat de cada acte i participant activament.

I tot, perquè fer Magdalena és fer Castelló.