Homenatge a les comissions de sector infantils

Regina Vega Torrejón: «Sou el futur que s’il·lumina per perdurar les tradicions»

La màxima representant dels xiquets fa una crida a la festa en una gran lliçó plena d’orgull de genealogia

Una mestra vestida de castellonera, amb la banda verda que l’acredita com a regina de Castelló, de nom Vega Torrejón Garrote, va donar ahir a la vesprada al Palau de la Festa una lliçó sobre les festes de la Magdalena.

La màxima representant del futur de la festa de Castelló va proposar un joc en què, amb la pissarra darrere, va explicar que «són unes festes molt antigues, que es van iniciar amb una romeria, però que, el 1945, van fer un salt i un grup de castellonencs van idear i posar en marxa l’actual estructura festiva».

Una estructura que té «com a fonament a les persones, les que conformen les gaiates, les colles, ens vinculats, associacions festeres, la Junta de Festes i l’Ajuntament». I ella va ser la veu de tots els seus companys de viatge en aquest 2024 donat les «gràcies» a tots.

Llum de la tradició

«Ací dalt, cada infant representa un fanalet al cim d’una canya o un gaiato que s’encén per a perdurar la llum de les nostres tradicions», va assenyalar, clamant per un aplaudiment per «tots els que treballen durant l’any perquè les nostres Magdalenes siguen les millors festes del món i isquen al carrer».

La regina Vega, micròfon en mà, i parafrasejant l’escola, va assegurar que té «les millors companyes de treball, totes i tots els que ompliu avui aquest escenari, que ompliu també el futur de les nostres festes». I va dedicar unes paraules per a les seues mestres, i regines de Castelló, Cristina Pastor, Mónica Sidro, Carmen Selma, Berta Montañés i Laia Bacas, Alejandra Sáez i Mercedes Agost, de les que ha aprés que «aquesta cort és ja per sempre».

Compartint

 A la seua germana bessona, María, li va dir que «és la primera vegada que la banda verda es regala a dues persones, perquè aquesta banda, com tot el nostre, és de les dues», en un emocionant moment de la vesprada, abans d’agrair a la seua família.

Paraules emocionades i emotives que van voler reconéixer el treball de «tota i cascuna de les persones que fan possible la festa plena», parlant del futur de la festa, «un futur que està a punt de fer-se present i de començar». «Castelló, preparat. Estan a punt d’esclatar la fira i festes de la Magdalena del 2024, i els xiquets i les xiquetes de Castelló desitgem i volem que un any més proclame qui més mana que, almenys per una setmana, serà de tots Castelló», es va acomiadar.