Galania 2024

Galania a la regina Lourdes: la flor més bella de la Magdalena

El Penyagolosa desperta i mostra el ram de roses i la «flor més especial»

100% institucional pel dol de Castello, la gal·la sorprén en format i música

Marcada pel dol de la ciutat de Castelló a causa de la tragèdia a València de dijous, i altament institucional, sense la festa que atresora cada una de les gal·les al Palau, la ciutat va retre homenatge a la seua regina, la regina de Castelló per a les festes de la Magdalena 2024, Lourdes Climent Moreno.

Desperta Penyagolosa

La Galania va sorprendre en format, més contemporani, i amb la música en directe de Xarançaina, tradicional en el fons i moderna de talant, seguint els pasos del Gegant de Pedra, el Penyagolosa, que va despertar de l’hivern per reviure la primavera a les terres que domine sota el seu cim, «una primavera que ve de la mà d’una deesa que porta banda verda», la «flor més especial» de les festes de Castelló, la regina. 

Festa al Palau de la Festa.

Festa al Palau de la Festa. / Kmy Ros

El seu gran dia

En el seu gran dia, a una setmana de l’Inici que marcarà el seu regnat, la regina Lourdes va estar acompanyada de «26 roses que il·luminaran la ciutat amb la seua presència aquesta primavera». 

Reina emocionada.

Reina emocionada. / Kmy Ros

Una a una, van pujar a l’escenari del Palau de la Festa, les madrines dels sectors de la festa de Castelló, Ana Escudero Monge (Brancal de la Ciutat); Paula Torres Claramonte (Fadrell); Marta Olaria Blanch (Porta del Sol); Paula Adell Sales (L’Armelar); Rosa Martínez Muñoz (Hort dels Corders); Saray Traver Tena (Farola-Ravalet); Noelia Fabra Galí (Cor de la Ciutat); Carla Collazos Rovira (Portal de l’Om); Noelia Personat Guerrero (L’Espartera); Lledó Marzá Bellido (el Toll); Mireia Muñoz Barrionuevo (Forn del Plà); Clara Museros Marqués (El Grau); Marina Leva Dolz (Sensal); Cristina Álvarez Museros (Castàlia); María Voltes Usó (Sequiol); María Tirado Linares (Rafalafena); Claudia Arrufat Muriach (Crèmor); y Raquel Naches Montesinos (La Cultural).

Tots dempeus

Les dames de la ciutat van ser el preludi de la «flor més bella de la Magdalena», amb la dama de Cavallers María Rodríguez Santamaría; Diana Vico Casanova; Adriana Llopis Pascual; Irene Arasa Miralles; Marta Gual Irigoyen; Laura Traver Sanchis; y Teresa del Carmen Cumba Soler.

La reina saluda al Palau.

La reina saluda al Palau. / Kmy Ros

I van donar entrada «la sobirana de tot el poble, a la regina de les festes de Castelló, Lourdes Climent», amb el públic dempeus per homenatjar «la llum que és un far per a convidar tothom a les millors festes del món»,  alhora que sortia a escena la Muixeranga de Castelló, construint una gaiata, i donava peu a les emotives paraules de la seua germana, Estefanía Climent, regina 2017, la galantejadora

La Lledonera 'peregrina'

La gala es va tancar amb un homenatge a la Lledonera en el centenari de la seua coronació, amb la regina al seu tro, on va rebre la imatge peregrina de la Mare de Déu, portada por Sergio Renau, Perot de Granyana 2016, en un dels moments més emocionants de la nit. 

Estefania Climent, la galantejadora.

Estefania Climent, la galantejadora. / Kmy Ros

«Majestat, peque: eres la veu de la festa de Castelló»

Estefania Climent, regina de Castelló 2017, i germana de la regina, va desplegar un discurs emotiu i molt personal que va començar amb la solidaritat amb els afectats pel tràgic incendi de València, i que, des del cor, li va dir a la sobirana de la festa que “és un motiu d'orgull que jo, com a dona, com a castellonera, com a gaiatera, però sobretot, com a germana, tinga el privilegi de fer-te Galania en un dia tan especial com este, on tota la ciutat es bolca als vostres peus, majestat, per a rendir-vos homenatge com a màxima representant de les que són, sense dubte, les millors festes del món”.

“Des del moment que l’alcaldessa de la ciutat et va cenyir la banda verda, tens la responsabilitat, no sols de representar a unes grans festes, sinó de manifestar que simbolitzes a una ciutat única, gran, amb un emocionant futur... A una ciutat singular que té en les seues festes el millor aparador per a expressar el seu respecte a la seua historia, tradicions i costums”, va assenyalar, destacant que “ja corones este tro que representa el major orgull d'una ciutat per les seues festes”, ha dit.

Els presidents, amb una gran cinta verda.

Els presidents, amb una gran cinta verda. / Kmy Ros

“Peque, ara que gairebé ningú ens sent, vull confessar-te diverses coses –ha assenyalat la galantejadora-. Ser la regina de les festes suposa una grandíssima responsabilitat perquè ets la veu d'un Castelló ple de cultures, que fa que les seves gents i les seves festes siguin obertes, integradores i acollidores. I tens al costat de tu, a més de la reina Vega, a un espectacular elenc de dones, castelloneres, intel·ligents i predisposades a paladear, al costat de tu, la infinitat de noves experiències que aquest any 2024, té guardat per a vosaltres”.

El regal de ser castellonera

“Recorde de ben menuda quan vas demanar com a regal entrar en la gaiata, recorde les teves paraules i consells quan vaig ser madrina i regina, i ara, tu, peque, estàs sobre el teu real tron i jo, als teus peus, fent-te galania”, va explicar.

Gaudeix de cada segon, un volcà d'emocions t'embargarà cada instant. Encisa a quants t'aplaudeixin amb el millor dels teus somriures i engalipa’ls amb el dolç moviment del teu mocador com només una castellonera sap fer-ho. Les festes de la Magdalena 2024 són per a tu”. “Refina Lourdes, majestat, germana, peque… Viu-les intensament i contagia la teva il·lusió a tota la ciutat de Castelló”, ha conclòs.