Els alumnes del CEIP Tombatossals de Castelló van tenir el privilegi de gaudir de les lliçons d’un dels artistes pictòrics més destacats de la capital de la Plana, i tot açò sense eixir de l’aula.

I és que el pintor Luis Bolumar va ser el protagonista de l’última de les sessions Som de Castelló, programades durant el present curs en el centre educatiu, un cicle que pretén homenatjar a destacats personatges de la cultura castellonenca, amb l’objectiu que els xiquets es vagen familiaritzant amb els seus noms i, al mateix temps, desenvolupen el gust per l’art.

D’aquesta manera, els cinquanta alumnes de segon curs van poder compartir experiències i inquietuds amb tan destacat artista plàstic. Bolumar va realitzar un quadre característic del seu estil davant els sorpresos ulls de la concurrència, i es va mostrar encantat amb l’activitat que ve a coronar el projecte del CEIP Tombatossals.

molts noms

Les sessions Som de Castelló han portat fins al centre, entre d’altres, a noms tan destacats de la cultura provincial com Els Llauradors, Vicent Pitarch i Tombatossals, Rafa Lloret i El Betlem de la Pigà, el folclore de Cavallets del Corpus i la Muixeranga o la música de La Auténticas i de Trobadorets.

El col·legi va celebrar recentment el 10è aniversari de la seua fundació amb una gran festa, en la que no van faltar la música, el menjar i la massiva participació dels alumnes i l’AMPA del centre. I per a difondre el ball dels valencians, la muixeranga, la Conlloga-Muixeranga de Castelló va dur a terme un taller dirigit als més menuts.

L’agrupació du a terme al llarg de l’any tot un seguit d’activitats que persegueixen donar a conéixer esta part de la cultura valenciana --declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO-- al públic.