El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha confirmat la planificació de dos projectes per a donar suport a la creació de noves aules de dos anys. Les tasques d’adequació dels centres tenen un valor de 33.000 euros.

"Aquesta oferta educativa en l’etapa d’Infantil és fonamental per facilitar la conciliació, una realitat que la Conselleria té molt clara quan planteja ampliar les aules de dos anys", ha explicat el regidor, qui ha informat que "es vol contribuir a aquesta línia de treball amb l’adequació dels centres que estiguen a la nostra mà i fer possible que més famílies es beneficien cada any d’aquesta ampliació del dret universal a l’educació pública i de qualitat".

Per això, l’equip de manteniment del consistori ha visitat nombrosos centres per a planificar les actuacions que són necessàries. En el cas del CEIP Bernat Artola es contempla fer treballs per a l’adaptació de l’aula de dos anys, dels banys i del pati. D’aquesta manera, l’Ajuntament té previst dur a terme treballs de lampisteria i millores i adaptació de l’electricitat. El pressupost també contempla la separació amb envans, la col·locació d’una porta d’entrada directa als banys i la instal·lació de finestres en els banys i a l’aula de dos anys.

També s’inclou l’adaptació del pati amb una porta d’accés directe i la substitució de canonades en mal estat; es col·locaran aparells sanitaris i miralls i s’aprofitarà el paviment existent. S’instal·larà un polsador i dues pantalles en els banys i millores de lampisteria. Els treballs en aquesta escola estan valorats en 13.699 euros.

En el cas del CEIP Illes Columbretes, a més de l’adequació dels espais, en el pati s’inclou la construcció d’una rampa i una baraneta, i en la cuina es retirarà el mobiliari antic i es faran remats allà on hi haja desperfectes.

La resta de treballs seran semblants als del CEIP Bernat Artola, ja que també s’inclouen treballs de fontaneria, treballs d’obres, millora de l’electricitat i el protocol de sanitat i salut. En aquest cas, com que s’han sumat altres tasques, les obres estan valorades en 19.545,20 euros.