La segona edició del projecte Esport a l’Escola +1h ja es troba en marxa en 112 centres educatius valencians, amb vora 9.150 escolars, un 27% més que l’any passat.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu augmentar el nombre d’hores destinades a l’assignatura d’Educació Física en 3r i 4t de Primària per a impulsar la promoció de la pràctica de l’activitat física i l’esport entre l’alumnat dels Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE).

Esport a l’Escola +1h s’integra dins de la iniciativa Comunitat de l’Esport, un projecte desenvolupat conjuntament per Esport de la Generalitat i la Fundación Trinidad Alfonso per a impulsar accions i iniciatives que ajuden a convertir la Comunitat Valenciana en una referència de l’esport nacional.

Les federacions esportives valencianes són les encarregades de desenvolupar aquest projecte en els centres escolars que tinguen implementat 1 hora més d’Educació Física (sumada a les 2 que ja tenen estipulades). Aquesta hora extra serà dedicada a aquells continguts que les pròpies federacions programen.

Enguany són 16 les federacions que s’han adherit al programa (dos més que en la primera edició): escacs, atletisme, bàdminton, beisbol, esports adaptats, orientació, esgrima, hoquei herba, judo, pàdel, rugbi, salvament i socorrisme, triatló, voleibol, tenis de taula i handbol (les dues novetats respecte a 2019).

Durant la present edició es durà a terme una investigació, a càrrec del grup LIFE de l’UJI, per a establir de forma científica la relació entre la major activitat física, millor rendiment acadèmic i adquisició d’hàbits de vida saludable.