El 87% de la producció d’Iberdrola a Espanya és lliure d’emissions, segons les dades corresponents al primer trimestre de 2017 remesos per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En termes de capacitat instal·lada, un 74% de la potència de la companyia en el país —que ascendix a 26.164 megawats (MW) al tancament del primer trimestre— és també lliure d’emissions. Entre els mesos de gener i març, la producció d’Iberdrola a Espanya va ascendir a 15.587 gigawats hora (GWh) —un 9,1% menys que en el mateix període de l’any anterior—, en un trimestre marcat per l’escassetat d’aigua i vent, la qual cosa ha determinat el descens en la generació eòlica i hidroelèctrica. Així mateix, la producció del grup a nivell global va aconseguir els 37.564 GWh durant els tres primers mesos de l’any, un 4,7% menys que en el mateix període de 2016. Especialment significatius són el descens de la producció amb carbó —un 67,4% menys— i l’increment del 3,7% de la generació eòlica marina.

Estos dos comportaments reflectixen l’estratègia del grup, que aposta per les energies netes i s’ha compromés a ser neutra en carboni per a l’any 2050, a més de reduir la seua intensitat d’emissions en un 50% per a 2030, respecte als seus nivells de 2007. En este context, la companyia va clausurar al març de 2016 la central tèrmica de carbó de Longannet, a Escòcia.